Letná obložená misa
Autor receptu: labuska
Tento recept som zdedila od mamičky ,ktorá nám ho robievala na narodeninové oslavy ,keďže sme zo sestrou narodene v lete bol to ideálny recept. Samozrejme udomácnil sa aj v mojej rodine a v lete ho robievam velmi často ,vždy sa po ňom len tak zapráši. Tak som sa rozhodla o tuto letnu dobrotu podeliť
7 porcií |
30 minút príprava |
7 minút tepelná úprava |
Postup
- Vajíčka uvaríme na tvrdo. Cibulu očistíme,paradajku,papriku vyumívame.
Bratislavsku klobásu ošupeme a krájame na kolieska.Ukladáme na velku oválnu misu.
- Na klobásu ukladáme na drobno nakrájanu cibulu. Na cibulu idu na kolieska nakrájane olupane a opláchnute vajíčka.
- . Na vajíčka ukladáme na kolieska pokrájane paradajky.Posolíme.
- Na záver navrch uložíme na kolieska pokrájane papriky. V tanieri si rozriedime majonezu troškou vody,aby sa lahšie liala na misu.Ochutíme ju mletým korením a lyžičkou horčice. Prípadne štipkou vegety.
- Misu polejeme mojonezou a odložíme do chladničky odstáť na pár hodín aby sa chute spojili. Najidelálnejšie aspon 5 hodín