Letná obložená misa

Autor receptu: labuska

Tento recept som zdedila od mamičky ,ktorá nám ho robievala na narodeninové oslavy ,keďže sme zo sestrou narodene v lete bol to ideálny recept. Samozrejme udomácnil sa aj v mojej rodine a v lete ho robievam velmi často ,vždy sa po ňom len tak zapráši. Tak som sa rozhodla o tuto letnu dobrotu podeliť

7
porcií
30 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vajíčka uvaríme na tvrdo. Cibulu očistíme,paradajku,papriku vyumívame. Bratislavsku klobásu ošupeme a krájame na kolieska.Ukladáme na velku oválnu misu.
  2. Na klobásu ukladáme na drobno nakrájanu cibulu. Na cibulu idu na kolieska nakrájane olupane a opláchnute vajíčka.
  3. . Na vajíčka ukladáme na kolieska pokrájane paradajky.Posolíme.
  4. Na záver navrch uložíme na kolieska pokrájane papriky. V tanieri si rozriedime majonezu troškou vody,aby sa lahšie liala na misu.Ochutíme ju mletým korením a lyžičkou horčice. Prípadne štipkou vegety.
  5. Misu polejeme mojonezou a odložíme do chladničky odstáť na pár hodín aby sa chute spojili. Najidelálnejšie aspon 5 hodín