Lenivý chlieb fotorecept

pusta - fotkapusta, 16. októbra 2013
Lenivý chlieb (fotorecept)
Foto: pusta

Tento krásny recept som našla nedávno na No. Salty. Je veľmi praktický. Vyskúšala som ho. Zmenila som len veľmi máličko v postupe. Je vynikajúci Zobraziť celý popisTento krásny recept som našla nedávno na No. Salty. Je veľmi praktický. Vyskúšala som ho. Zmenila som len veľmi máličko v postupe. Je vynikajúci a vhodný pre všetkých milovníkov kvalitného domáceho chrumkavého ľahkého čerstvého chlebíka. Najmä však pre tých, ktorí musia chodiť do práce a preto pridávam recept na tento vynikajúci chlieb.

24 hodín minút
príprava
50 minút
na 230/30´a 200/20 °C

Suroviny

3 šálky á 250ml =750 ml (alebo iná)
1 CL
21 g
300 - 330 ml
1 PL do cesta
1 PL na vymazanie nádoby na kysnutie




Postup

  1. 1

    Do vandlíka som dala preosiatu múku - 3 hrnčeky á 250 ml, ja som použila svoju odmerku, "nehrnčekovala" som, a soľ.

    Lenivý chlieb (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Namrvila som na jej povrch čerstvé droždie. Autorka receptu použila 1 a 1/2 CL sušeného droždia, čo podľa mojich skúseností zodpovedá 1 baleniu á 7 gramov.

    Lenivý chlieb (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridala som 1 PL oleja a 300 ml vlažnej vody, čo mne úplne stačilo, autorka ešte pridávala ešte počas miesenia dalších 30 ml vody. Údaj vody je orientačný, každá múka vyžaduje inak.

    Lenivý chlieb (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Všetko som spolu dôkladne spracovala rukami na hladké pružné lesklé nelepivé mäkšie cesto asi 20 minút. Môžete použiť robot, šľahač s hnetacími hákmi alebo domácu pekárničku a výrazne si uľahčíte prácu :-)

    Lenivý chlieb (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prikryté čistou utierkou som nechala vykysnúť do dvojnásobnéhio objemu - 1 hodinu.

    Lenivý chlieb (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nádobu z umelej hmoty, v ktorej bude cesto dalej kysnúť, som vymazala 1 PL oleja. Ja som použila svoju veľkú odmerku z umelej hmoty, môžete použiť akúkoľvek nádobu s vrchnákom, len musí mať navŕtaný aspoň malý otvor uprostred alebo ju prikryte jemnou vzdušnou riedkou utierkou.

    Lenivý chlieb (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesto som jemne naolejovanými rukami preložila opatrne do tejto nádoby a jemne som ho pootáčala v olejii v nádobe zo všetkých strán. Ak si naolejujete ruky, nebudú zababrané a polepené od cesta a potom si ich ľahko umyjete :-) Nádobu použite minimálne dvakrát väčšiu, než je objem cesta, lebo v nej bude cesto kysnúť dalej.

    Lenivý chlieb (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Prikryla som vrchnákom a odložila na 24 hodín do chladničky, môže tam byť aj dlhšie, podľa autorky spokojne až 14 dní, dlhšie nie, lebo cesto stratí pružnosť.

    Lenivý chlieb (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Takto nádherne cesto vykyslo za 24 hodín. Treba ho nechať v nádobe odpočinúť aspoň 30 minút pri izbovej teplote asi 22 stupňov C, aby sa zohrialo po vybratí z chladničky.

    Lenivý chlieb (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Cesto som jemne naolejovanými rukami vyklopila na pečiaci papier - môj vlastný zlepšovák :-) a len jemne som ho vytvarovala rukami do tvaru guľatého bochníka, cesto sa v žiadnom prípade znovu neprepracováva!!!

    Lenivý chlieb (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Opatrne som ho vložila aj s pečiacim papierom vlložila do jenskej misy a...

    Lenivý chlieb (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ... nechala som ho kysnúť zase 1 hodinu pri izbovej teplote.

    Lenivý chlieb (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Potom som na povrchu cesta urobila ostrým nožom asi 1 mm hlboké zárezy na povrchu a postriekala som ho studenou vodou,m aby sa počas pečenia zaparilo a pieklo vo vlhkom prostredí vo vytvorenej pare.

    Lenivý chlieb (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Prikryla som ho vrchom jenskej misy a vložila...

    Lenivý chlieb (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    ...piecť do trúby vyhriatej na 230 stupňov na 30 minút, takto vyzerá po tomto čase pečenia, vrátila som späť do trúby a...

    Lenivý chlieb (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    ..už som piekla bez vrchnáku ešte 20 minút pri zníženej teplote na 200 stupňov C. Jenskú misu som pred pečením nepredhrievala v trúbe.

    Lenivý chlieb (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Upečený chlieb som vdaka pečiacemu papieru veľmi ľahko vybrala z jenskej misy a nechala úplne vychladnúť na mriežke.

    Lenivý chlieb (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    Tu je prierez zblízka, chlieb má perfektnú zlatohnedú chrumkavú kôrku, je úžasne ľahký a vo vnútri má fantasticky vzdušnú nadýchanú pórovitú striedku s početnými veľkými okami. Má dráždivú vôňu, ktorá sa linula celým bytom a je veľmi chutný.

    Lenivý chlieb (fotorecept) - obrázok 18
  19. 19

    A tu je moja obľúbená patka, teraz som to síce veľmi ťažko, ale vydržala :D Nezostanem iba u jedného chleba, čoskoro znovu upečiem. Možno sa niekomu zdá, že dlho kysne, to je síce pravda, ale za ten čas som mohla spraviť veľa inej práce. Myslím, že je praktické mať cesto na chlieb už hotové v chladničke a ocenia to najmä tie gazdinky, ktoré prídu z práce, potom už stačí len dokončiť prakticky bez námahy a upiecť. Okrem toho niet nad vlastný čerstvo upečený domáci chlieb.

    Lenivý chlieb (fotorecept) - obrázok 19

Diskusia k receptu

pipnat
krásny chlebík:) máte výborné recepty:)keby som len mala viac času .....:(
babkamt
Prečo si mi nenechala patku z chlebíka? Tiež ju nám rada. Ukladám do kk na vyskúšanie.Dĺžka kysnutia mi vôbec nevadí.Perfektný podrobný popis ako vždy.Dala som ti 5*.
pusta
@prevsetkych :
aby nevznikli hlúpe diskusie, uvádzam, že recept som neskopírrovala, ale len prevzala, preložila som ho, vyskúšala, odfotografovala krok za krokom / na No.Salty je len titulná fotografia/, postup som podrobne rozpracovala, doplnila nielen fotkami, ale aj svojimi vlastnými skúsenosťami a vychytávkami, len máličko pozmenila, mám všade vlastný text, nič som neskopírovala. niečo skopírovať a uviesť ako svoj vlastný recept, to sa právnicky nazýva ako "plagiátorstvo".
poctivo som uviedla zdroj receptu ako vždy, čo veľa varecháčov nerobí a bezostyšne vydáva taký recept za svoj vlastný dávno osvedčený zo svojej zbierky, čo sa ale nezakladána pravde.
recept sa mi videl naozaj vynikajúci, preto ho pridávam aj pre iných, lebo je veľmi chutný a navyše praktický.
nedivte sa mi, že som to napísala, bola som z toho už obvinená pri inom recepte, kde som rovnako uviedla zdroj poctivo hned v úvode.
dakujem za pochopenie :-)
pridávam link na porovnanie:
 www.nosalty.hu/recept/lusta-kenyer-torma-bevalt-recept...

smejkad
vrta mi v hlave urobit cesto z vacsej davky, potom odobrat na mensi chlebik a ked bude koncit, odobrat na dalsi...
nieco na styl langosov co kysnu v chladnici :-)
julica
@smejkad , da sa to, ja si z nemieseneho chleba odoberam napriklad na pizzu, urcite vsak menej drozdia, staci stvrtinka kavovej lyzicky - suseneho
pusta
@julica , pomýlila si sa, zlatíčko moje :D
1.tento chlieb je totiž miesený
2. nie je vôbec identický s tým, ktorý je v linku.
3. má úplne iný postup.
svoj príspevok si mala dať pod teboucitovaný chlieb, hoci mne to neprekáža, aj na nemiesený chlieb mám svoj recept :-)))
pusta
a ešte niečo, za seba odpoviem ja sama :-)
pusta
@pipnat , som rada, že sa ti chlieb páči ako krásny a považuješ moje recepty za výborné :-)))
dakujem za uznanie.
pusta
@babkamt moja milá, práve som patku dojedla :D
som rada, že si si receptík uložila do kk :-)))))
dakujem za 5***** neboj, dobráci mi ich usilovne znížia :D
pusta
@smejkad , najprv tento zamiesiš a v chladničke ho môžeš mať aj 14 dní a kedykoľvek dokončíš a upečieš. to je jeho obrovská výhoda, kľudne si sprav viac cesta a odoberaj, ako budeš potrebovať.
pusta
@smrejkadd , ved si spokojne dnes upeč Írsky chlieb, a tento len zamies, odlož do chladničky, môžeš ho tam mať až 14 dní, čo je obrovská výhoda. :-)
julica
Dávam tip na zdravšiu verziu, na fakt, že dlhokvasený chlieb potrebuje minimum droždia. Oslovovanie "zlatíčko" si vyprosím, ďakujem.
pusta
@julica , no nevrav, ty môj púčik ružový :D
trpíš obsedanciou? :-)

ola111
V poslednej dobe aj ja pečiem domáci,tento sa mi páči...
radost
@pusta
skláňam klobúk pred tvojou šikovnosťou a "pilnosťou" v kuchyni...
chcela som ti poslať TS,ale..akosi v tejto chvíli mi to nefunguje...hoci už mám otvorených viac kontaktov medzi varecháčkami-teraz sa nedarí..
poprosím takto:
reaguj len na technologický postup-týkajúci sa receptu..čo a ako...
prosím-neodpovedaj na invektívy..nechaj každému jeho-hoc jedovatý-názor...bez povšimnutia..raz sa rozbúrené more upokojí..
dakujem ti za pochopenie ..verím-že ti ten pokoj potom stojí zato..
želám ti všetko dobré a zdar v kuchyni-bo potom z toho ťažím i ja...:-)
pokoj v duši..radosť v srdci...
pokojný deň
pusta
@radost , keby som nebola na vareche, vedela by som sa ja vyjadriť aj chlapsky jadrnejšie, stručne zrozumiteľne, tak, ako im po zásluhe patrí :D za klobúk by si to veru nedali...
máš pravdu, súhlasím s tebou a nebola by som rada, ak by si mala k vôli primitívom prísť o moje recepty :-) to mi teda ver.
teší ma, že ma považuješ za pilnú a šikovnú v kuchyni.
dakujem za tvoje milé a povzbudivé slová.
prajem pokojný deň aj ja tebe :-)
nech sa ti darí vo všetkom.
pusta
@ola111 , som rada, že aj ty pečieš domáci chlieb a tento sa ti páči. :-)
dakujem ti.
kredenc
pre pusta 14:13 *****
Blahoželám! Toto na Vareche nebýva zvykom! A na hlupákov sa vykašli.
eviana
@pusta moja milá... jooooj, tie Tvoje chlebíky, rozprávka, nádhera... chrumkavé, voňavé už na pohľad. A za tento Ti ďakujem na stokrát v mene nás všetkých pekárov začiatočníkov a prudkých amatérov... ukladá, isto vyskúšam a celé hviezdne nebo Ti posielam :)
vilie
pusta, nedaj sa znechutiť, ja si myslím, že si správma baba
pusta
@kredenc môj milý, nečakala som to - príjemne si ma prekvapil.
vážim si to veľmi, dakujem za toľké uznanie od teba .
...a poslúchnem ťa :-)))
pusta
@villie , teší ma, že ma považuješ za správnu babu :-)))
sľubujem, nedám sa znechutiť.
dakujem ti za povzbudenie.
pusta
milá@eviana , ked som tentoo receptík objavila, tešila som saako malé dieťa. myslečla som najmä na zamestnan é ženy a mamičky s deťmi i pracovité babky :-)))
hned som odskúšala a popísala podrobne tak, aby mohpol bez problémov spraviť každý, mať cesto v chladničkee a upiecť kedykoľvek, ked má na čerstvý vlastný domáci vynikajúci chlebík práve chuť a nemusel kupovať tie všelijaké drahé a neviemaké v obchode,. nie je s tým veľa práce a v chladničke môže byť pripravené hotové cesto vždy, v pohode aj celých 14 dní a to je obrovská výhoda tohoto rp. aj múka sa dá obmieňať a rôzne kombinovať.:-)))
ved aj ja som len amatér a tiež mi dobre padne, ked mi poradia a recept je spoľahlivý.
dakujem za úžasné hodnotenie i 5****
izabella929
@pusta...str ánka Nosalty je podobná ako Varecha, nechápem, prečo si ja, ktorá som autorkou receptu, nemôžem toto právo privlastniť..po celom svete je vebových stránok tisíce, ľudia majú voľný prístup k receptom..bez toho sa sem nadá pridať recept, aby som napísala zdroj? málo chodím na Nosalty a preto, že sú tam podobné recepty, to ešte neznamená, že ich mám odtiaľ..dosť dobre tomu nerozumiem, čo si chcela tým všetkým povedať...ďakujem za vysvetlenie...) čo sa týka tvojho chlebíka, je prekrásny...) neznášam hádky na stránke, kde sa varí...to je všetko...
pusta
@izabellka929 , ja vždy uvediem poctivo zdroj, odkiaľ recept mám, či je môj rodinný, vlastný, moja kreácia, z kuchárskej knihy a konkrétne ktorej, ak je to recept iného človeka, uvediem, že som ho pridala s jeho láskavým súhlasom, aj ked ho nájdem niekde na nete alebo v časopise, preesne napíšem napíšem, kde a v ktorom, ev., tú knihu a príslušnú stranu aj odfotím. ako dôkaz...a podobne. myslím, že to je poctivé a čestné. nikoho nenútim, aby robil to isté i ked by to nikomu neuškodilo :-))) iste že, môže vložiť aj recept so spomínaných domén, ale môže aj napísať odkiaľ je recept.
napriek tomu som bola už viackrát obvinená z toho, /aj nie tak dávno, pred pár dňami sa mi to stalo/,že recept nie je môj a kopírujem.
preto som to napísala :-)
tí, ktorých sa to priamo týka, to dobre vedia a ja sa neznížim k tomu, aby som ich tu potupne menovala. a neide výhradne len o No.Salty...
dúfam, že už rozumieš :-)))
práve preto, aby som predišla tým nezmyselným diskusiám a hádkam, som o tom hovorila.
teší ma, že chlebík hodnotíš ako prekrásny.
dakujem.
izabella929
@pusta...ani nie tak dávno som posielala moje recepty aj ja na Nosalty, len nie pod svojim nickom, lebo maďarčinu neovládam v odborných výrazoch a tak mi to tam posielala a natrápila sa s textom moja kamoška..len preto sa ma to Nosallty dotklo.. inak, keď vidím, že sa tu zase bojuje, radšej odídem a nepíšem nič...som smutná, keď si navžájom ubližujete...krásny večer...)
marianne
Chlebik je to paradny naozaj,ako Tvoje vsetky,urcite ho vyskusam...@pusta vela problemov si usetris,ked prestanes tolko vysvetlovat.Dala si recept,hned v uvode si uviedla zdroj No salty a bodka.To vysvetlenie o 14:30 je podla mna uz zbytocne.Vela ludi najde zdroj na nete,uvedie jednou vetou.Naco sa k tomu vracat.Kto chce pochopi,kto nie,tak nie....sa s tym moc pares,to neber tak vazne....:-) Inak aj mne sa osvedcilo,cim menej kvasnic,tym lepsi chlebik.Ale vsak tak vela si nedala-21g na 750ml je tak v norme,podla mna..Ale uz som dala aj menej,aj tak bol vyborny.Davam tak 10g-15 na 1kg muky,aj tak krasne nakysne:-)
pusta
@izabellka929 , len tak pre info: pôsobím aj na No.Salty aktívne, už som to tu raz písala, som tam denne a presne viem, čo sa tam deje....avšak neide len výhradne o No.Salty- už som to tu raz vysvetlila. nikto tu nebojuje, omyl. :-))) nedávno si vravela, že máš len jeden nick a to tento tu, mne neprekáža, ak máš aj iný :-))).
nikomu som neublížila, len som predchádzala neplodným diskusiám o mne :-))) povedala som iba otvorene svoj názor - to je celé :-)))
nemáš byť prečo smutná...krásny večer aj tebe.
pusta
@marianne , máš pravdu:-) a bodka:D presne si to povedala.
som rada, že chlebík je parádny. už dávno používam menej droždia tak ako ty, vystačím spokojne aj s mene. a krásne vykysne, len tam dodržujem uvedené množstvo, kde to recept vyslovene vyžaduje alebo, ak som recept prevzala a posúvam ho na varechu.
dakujem ti za správne slová i za pochvalu.
milinko
Skutocne krasny chlebik aj komentare len neviem preco sa vola lenivy, ked je taky zlozity.:-)
ankabanka
chodim sem pre inspiraciu slovenskych receptov.
Aj ked chlebov ako inych prispevkov, ktore sa opakuju je tu ozaj vela, vase ponizujuce komenty v roznych receptoch v poslednych mesiacoch uz tu narobili vela zla kvoli ktorym odisli ozaj fantasticki prispievatelia, ktori budovali tuto stranku.
p.Pusta je ozaj svojska ale uznajte, ze jej prispevky receptov su vzdy kvalitne lebo sa zrejme vyzna a to ze diskusie pise ako potrebuje vyjadrit nic na tom nezmenia nie?
Treba tieto spory ukoncit, lebo rady, ktore davaju skuseni robia tych nas menej-skusenych len lepsimi.
pusta
@ankabanka , máš pravdu, som veľmi svojrázna. pekne si to vystihla. osobne sa nechodím producírovať pod recepty iných varecháčov, ak sa mi recept nepáči, obídem ho, neskritizujem. ak sa mi páči recept iného varecháča, určite ho pochválim, neriešim nepodstatné veci, ale ak ma riešia pod receptom niekoho iného, tak sa k tomu vyjadrím.
komentujem a to pod svojimi receptami , tak ako to cítim, ak sa slušne spýtajú k receptu, tak aj slušne odpoviem.
aj ked som svojská, rozhodne nie som zlomyseľná, zákerná, nerobím si posmech z nikoho, i ked ako dostanem, tak aj vrátim :-))) ale určite nie vulgárne, hoci by si to podaktorí aj zaslúžili dostať rovnakou mincou, akou to dali oni. :D
dakujem, že považuješ moje recepty za kvalitné, snažím sa také vyberať a najmä o ich zrozumiteľnosť, aby ich mohol pripraviť ktokoľvek bez obáv :-))).
zdieľam tvoj názor.
dakujem ti za uznanie a tvoj pravdivý príspevok.
pusta
@milinko , volá sa "lenivý", lebo len kysne a kysne a kysne - pomaly a dlho :-))))
nie je zložitý, opak je pravdou. zamiesiš ho len raz a potom odpočíva, kysne sám - či už v chladničke alebo na stole, prakticky s ním nič nerobíš, len upečieš a cesto máš stále po ruke v chladničke, pokračuješ, kedy sa to práve tebe hodí - tak preto sa tak volá.
kľudne ho môže pripraviť aj začiatočník pre jeho jednoduchosť a je prakticky bez práce :-)
áno je krásny, vydaril sa a vydarí sa každému, kto skúsi :-)
dakujem za pochvalu.
pusta
@klob áska, verím, že vôňu chlebíka cítiš až tam... :-))))
dakujem za všetko i 5*****
pekný deň ti prajem do USA :-))))
nech sa ti darí!
frona
milé kuchárky a kuchári.... rada som sem chodila, ale v poslednej dobe tu vidím stále viac a viac osobných invektív. A to sa mi nepáči. Niektorí ľudia proste musia všetko pekné zvrtnúť na siahodlhé osočovania jeden druhého. Dúfam, že to je len prechodné obdobie a raz to už konečne skončí....a budú sa tu ľudia baviť len a len o dobrotkách, ktoré nám spôsobujú radosť a "labúžo" ... ďakujem všetkým za pochopenie
pusta
@frona , myslím si to isté a dúfam v to isté, čo ty.
zdieľam tvoj názor.
dakujem za tvoj príspevok.
amelie
@pusta , každý dobrý recept na chlieb a "viennoiserie" u mňa nájde odozvu:-) ukladám do kk a dávam ti *:-)
pusta
@amelie ,
Je vous remercie pour la reconnaissannce. J´ai plaisir, mon cher ami :-))))
dakujem ti.
lyali
@pusta , alors la langue francaise :-) no, bodaj by to tu bolo len o krájaní chleba a nie o krájaní husto-dusivého vzduchu sem-tam aj častejšie na vareške... vzájomné krájanie sa radšej nieee......
marikafil
chlieb vyzerá krásne, ale na môj vkus je príliš biely, skúšala si ho už niekedy z celozrnnej múky alebo z kombinácie celozrnnej a hladkej chlebovej? pre istotu ukladám do KK, ale počkám si na správu, či sa dá aj zdravšia verzia...:-)
pusta
@marikafil , robila som ho po prvýkrát, z inej múky som ešte neskúšala. ale podľa môjho názoru môže ísť aj iná múka, napr. reažná, grahamová, špaldová chlebová T 630 ...a iné. aj celozrnná, ktorú si ty sama vyberieš, len by som neodporúčala iíba z celozrnnej múky, ale kombináciu 15 - 30 % celozrnnej + 70 a viac % inej múky. potom bude však iná spotreba vody ako aj potrebný čas pečenia, ale to už odsleduješ sama :-)
prajenm ti úspech i s dalšou, dalšími verziami - poprosím, poptom daj vedieť, spravíš mi tým radosť.
dakujem za pochvalu i uloženie do kk.
pusta
@lyali ,
Oui, madame. Je parle aussi le français, mais quelques-uns. :-)
súhlasím s tebou. presne tak.
merci, mon cher ami :-))))
milo60
Paní @pusta - jdu zamíchat na tento Váš chlebík. Vaše recepty tak podrobné a napsané polopatistický (to je slovo ... :-) ) mě nikdy nezklamaly a výsledek kulináření byl vždy perfektní. Sice mi tady už kyne jeden chlebík se žitným kváskem podle @kimla , ale na tom Vašem mě zaujalo, že těsto mohu odložit do lednice a dopéci podle potřeby. A to občas potřebuji, abych nemusel zadělávat těsto pozdě v noci, když chci druhý den odpoledne péct. Tak jdu na to a dám vědět, jak to dopadlo. Děkuji za přidání receptu.
pusta
@milo60 , aj ked sa nepáči niektorým, že svoje rp píšem veľmi podrobne, s mnohými fotkami postupu a polopatisticky, ale ostatní skúsenejší mi iste odpustia a neskúsení ocenia. ja myslím aj na začínajúcich a neskúsených, aby pripravili bez problémov môj recept, ktorý si vyberú :-) aj mne dobre padne, ak v niekoho recepte nájdem všetko, čo potrebujem, ba čo viac, aj sa niečo dozviem navyše. na chlebík od @kimlo sa tiež chystám, len na kvások si akosi ešte netrúfam :D
aj mňa na tomto chlebíku najviac zaujala možbnosť odloženia cesta do chladničky, dokonca až na 14 dní. myslela som na všetkých, čo musia chodiť do práce a majú kopu iných starostí doma. tiež môžu mať dobrý domáci chlebík a upiecť kedykoľvek, ked ho potrebujú - to všetko je úžasnou výhodou receptu, ktorý som prevzala sa odskúšala a preto aj pridala.
veľmi ma teší, že ťa moje recepty nikdy nesklamali a boli perfektné snažím sa predovšetkým o kvalitu :-)))
prajem ti, aby sa chlebík vydaril a hlavne, aby ti chutil.
dakujem za krásne uznanie mojej práce.
pusta
@lidia3 , budem veľmi rada, ak vyskúšaš :-)))
dakujem ti za pochvalu.
hannah22
milá pusta je to za 5*, ukladám, tvoje recepty ma nesklamali....:))
pusta
@hannah22 , som rada, že ťa moje recepty nikdy nesklamali.
dakujem za uloženie do kk i za 5*****
sracz
Milujem doma pečený chlebík, už od svojich detských rokov, @pusta milá a aj tento Tvoj rcp zrealizujem v Iowa Des Moines. Nepochybujem, že uspejem, aj keď piecť, bársčo, mám prísne a striktne zakázané!
pusta
milý@sracz - ferikém drágám, aj ja milujem doma pečený chlebík už od detstva tak ako aj ty.
či som len rada, že aj tento receptík zrealizuješ v Iowa Des Moines :-)))))
a aj napriek tomu, že máš prísne a striktne zakázané piecť bársčo...čo mi je naozaj ľúto,:-( ale pri profesii tvojej krajšej polovičky plne chápem.
nepochybujem o tom, že uspeješ (y) a bude mať ešte radšej za takýto úžasný chlebík :-)
pusta
@mracik9 , som rada, že chlebík považuješ za krásny, teší ma, že rozvoniava až k vám :-)))
dakujem ti.
sonulienka
@pusta fantastický chlebík určite vyskúšam aj ja som ho už videla viac krát na roznych stránkach len sa mi nejak do toho nechcelo. Ale nakopla si ma.
Ja tiež veľa receptov najdem na iných stránkach vyskúšam a dám sem a veľa krát ani neuvediem na ktorej stránke som to našla a to nie preto,že sa chcem ja chváliť ale jednoducho toho toľko pozerám,že si nezapamatám kde som to videla. Ale podstata je,že to vyskúšam a ak sa mi páči dám ďalej. Kto chce vyskúša kto nie nech nechá tak a prejde bez komentáru.
Prajem nám všetkým VARECHÁČOM príjemný jesenný deň.
pusta
@sonulienka , nemám nič proti tomu, každý niekde nejakým spôsobom prišiel k výbornému receptu a podelí sa s ostatnými.
lenže mňa napriek tomu, že vždy čestne uvediem zdroj, opakovane obvinili z kopírovania receptu z inej stránky, preto som o tom písala a aj priložila link, odkiaľ je. tak je to.
dúfam, že mi rozumieš :-)))
hej, fantastický je ten chlebík a som rada, že aj ty vyskúšaš. :-)
dakujem.
aj ja prajem VARECHÁČOM nádherný deň!!!
sonulienka
@pusta ďakujem a nekazme si deň a nastávajúci víkend.
Ja práve teraz nakladám karfiól len som odbehla.
pusta
@sonulienka , tak ako vravíš, ja dnes odchádzam k môjmu najlepšiemu priateľovi na istý čas a veľmi sa tešíme obidvaja :-)))
v žiadnom prípade netreba nikomu kaziť víkend.
nech aj ten tvoj je veľmi pekný a úspešný :-)))
monika456
chlebík vyzerá nádherne a ja ledva čakám, aby mi dokončili prerobenie kuchyne a idem piecť chlebíky vo svojej novej rúre, teším sa ako malá :)
musím pochváliť Tvoje recepty, veľmi sa mi páčia, dosť som si ich schovala a postupne skúšam, máš ich veľmi pekne vypísané, zrozumiteľne, ale hlavne lákavo :) ak niekto povie, že ich kopíruješ, tak je to len z čírej závisti, lebo kto sa na ne pozrie, tak vidí, že to jedlo bolo pripravované Tebou a s láskou, máš svoj štýl, ktorý sa nedá zameniť :) teším sa na každý Tvoj nový recept :)
pusta
@monika456 , verím, že sa tešíš ako malá, viem, čo taká prerábka obnáša, sama som rekonštruovala byt, tak ti držím palce v tvojom vynovenom kráľovstve :-), aby sa ti darilo piecť vynikajúce chlebíky.
som rada, že postupne skúšaš moje recepty adosť si si ich schovala. pravdu máš, nekopírujem recepty, také veci naozaj nemám za potreby :-)teší ma, že uznávaš môj nezamiteľný štýl, plný lásky - krásne si to povedala :-)
dakujem za toľké uznanie.
veľmi si to vážim od teba.
nech sa ti darí a dobre ti to varí s láskou aj tebe.
starkamajka
Milá Pusta,dnes som opakovane piekla TENTO chlebík -rp od Teba.Len pre zaujímavosť - nechala som ho vykysnúť a hneď som piekla,tak ako píšeš .Lepší recept hádam ani nie.Vrelá vďaka za recept i keď neskoro.Prajem Ti všetko naj...najma veľa zdravia.
pusta
Milá@starkamajka , mám radosť z toho, že tento chlebík pečieš opakovane, a že to považuješ za najlepší recept na chlieb, ktorý si dosiaľ robila :-.).
nikdy nie je neskoro :-)
to jadakujem tebe za úžasnú správu
a
tiež Ti prajem všetko naj... naj...najmä veľa zdravia!!!
hana1
skušala som domáci bez miesenia bol vynikajúci a skúsim aj tento vyzerá výborne
beatacsontosova
supeeer, stále som hľadala chlebík taký nejaký "rýchly" ktorý svižko spravím a upečiem hneď ako prídem z práce bez čakania kým vykysne (a teda taký môj správny chlebík kysne hoodne dlho), včera sa ušlo z Írskeho chlebíka, moje zásoby cesta v mrazničke sa už minuli, tak som musela improvizovať, no tento chlebík mi veľmi zjednoduší život, dneska zamiesim a zajtra mám čerstvý chlebík večer, pozriem aké múky mám ešte doma a skombinujem, myslím, že ani "bordel" (rozumej semiačka akéhokoľvek druhu - proste ich milujem, priam som na nich závislá) tomuto chlebíku neublíži, ukladám a 5*
pusta
@beatacsontosova , aj tento chlebík je výborný, je to úžasná pomoc, ak ho máš v chladničke a stačí už len upiecť.
ty si môžeš všetko skombinovať podľa seba, čo chutí tebe samotnej.
teším sa úprimne s tebou, že si našla tento recept :-)
dakujem za uznanie a 5*
beatacsontosova
@pusta , len jeden malinký dotaz, nemám dostatočne veľkú jenskú misu a zajtra ideme na opekačku, tak ho chcem spraviť, stačí, keď plech prikryjem alobalom? nemáš to náhodou odskúšané? vopred ďakujem za radu :-)
pusta
@beatacsontosova , nie, nemám s tým skúsenosť okrem jenskej misy doma.
myslím však, že spokojne môžeš použiť primerane veľký hrniec alebo pekáč, v ktorom ho upečieš :-)
snád som pomohla.
beatacsontosova
@pusta ďakujem ešte raz za radu, dala som ho do hrnca, krásne mi vyskočil, pri pečení mi vyšiel takmer až ku kraju hrnca, v sobotu ráno som piekla a dnes dojedáme zvyšky, stále výborná chuť, včera som ho mala ešte chrumkavý, lebo som ho nechala iba v utierke, no na noc som ho už šupla do tašky a zmäkla kôrka, no na chuti to nič nemení, akurát som zamiesila na ďalší s menšou obmenou múk (špaldová, grahamová a chlebová)a troškou rasce, zajtra po príchode z práce pekne upečiem a snáď ho nezjeme už na večeru :-)
nyja
Krásny chlebík, určite ho vyskúšam. Skvele ste popísali postup, len som musela prejsť aj diskusiu, lebo som dúfala, že sa niekto spýtal na objem jenskej misy, ktorú ste použili. Klikla som aj na zdroj, ktorý ste uviedli, takže z toho by som sa moc nedozvedela :-) Preto by som sa tešila aj z púheho preloženia maďar. textu. Neviem, prečo ste si robili také starosti... Takže vďaka za receptík, skúsim ho :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia