Lečo s husacou pečeňou na hrianke

Tibor Szilárdi
šéfkuchár hotela Dália v Košiciach, 11. novembra 2012
Lečo s husacou pečeňou na hrianke
Foto: Pravda - Robert Hüttner
5
porcií
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g (z kŕmenej husi)
100 g
50 ml
 čerstvá
100 g (čerstvá)
100 g




Postup

  1. 1

    Husaciu pečeň nakrájame na asi 80 – 100 g kúsky. Zeleninu opláchneme a nakrájame na drobné kocky alebo rezančeky. Pripravíme z nej čerstvé lečo tak, že papriku a paradajky podusíme na osmaženej cibuli.

  2. 2

    Na rozpálenej panvici sprudka opečieme husaciu pečeň bez oleja po oboch stranách. Takto pripravenú pečeň podávame na opečenej hrianke s čerstvým lečom a jemne nasekanou pažítkou. Pečeň podľa chuti dosolíme a dokoreníme až na hrianke.

Diskusia k receptu