Lazane z lesa
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
45 minút príprava |
45 minút na 170 °C |
Postup
Z prísad vypracujeme husté cesto, rozvaľkáme ho na plátky, ktoré uvaríme vo vriacej vode, kým cestoviny nevyplávajú na povrch. Uvarené schladíme v studenej vode, aby sa nezlepili.
Zmes húb nakrájame na rezance, ktoré dáme na orestovanú cibuľku. Pridáme soľ, biele mleté korenie, pažítku, nasekanú šalviu a blanšírované paradajky nakrájané na kocky a trošku zahustíme solamylom. Môžeme podliať zeleninovým vývarom. Bešamel pripravíme z masla, hladkej múky a mlieka, petržlenovej vňate, soli a bieleho mletého korenia.
Na plech poukladáme pláty cesta, na ktoré vrstvíme hubovú zmes, prelejeme bešamelom a pokračujeme znova cestom, asi päť vrstiev. Vrch môžeme posypať nastrúhaným parmezánom. Hotové lazane dáme do predhriatej rúry a pečieme 45 minút pri 170°C. Upečené lazane nakrájame na kocky, môžeme ozdobiť bešamelom a pažítkou.
|