Lazane z lesa

Autor receptu: redakcia

8
porcií
45 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Postup


  1. Z prísad vypracujeme husté cesto, rozvaľkáme ho na plátky, ktoré uvaríme vo vriacej vode, kým cestoviny nevyplávajú na povrch. Uvarené schladíme v studenej vode, aby sa nezlepili.

  2. Zmes húb nakrájame na rezance, ktoré dáme na orestovanú cibuľku. Pridáme soľ, biele mleté korenie, pažítku, nasekanú šalviu a blanšírované paradajky nakrájané na kocky a trošku zahustíme solamylom. Môžeme podliať zeleninovým vývarom. Bešamel pripravíme z masla, hladkej múky a mlieka, petržlenovej vňate, soli a bieleho mletého korenia.

  3. Na plech poukladáme pláty cesta, na ktoré vrstvíme hubovú zmes, prelejeme bešamelom a pokračujeme znova cestom, asi päť vrstiev. Vrch môžeme posypať nastrúhaným parmezánom. Hotové lazane dáme do predhriatej rúry a pečieme 45 minút pri 170°C. Upečené lazane nakrájame na kocky, môžeme ozdobiť bešamelom a pažítkou.