Lazane s tekvicou a bryndzou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
50 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Do múky zmiešanej s petržlenovou vňaťou, so soľou a s korením za stáleho miešania pridávame
po jednom žĺtky a vajce, potom prilejeme olivový olej. Cesto musí byť na vzhľad „trúsivé“, ale keď
ho stlačíme, má sa ľahko spojiť. Zarobené cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odpočinúť
asi 15 minút v chladničke. Potom vyvaľkáme tenký plát, z ktorého povykrajujeme rovnaké
krúžky s priemerom 12 – 15 cm, uvaríme.
- Plnka: Urestujeme cibuľu a tekvicu s podrvenou rascou, kým nezmäkne. Ochutíme soľou a korením.
Necháme vychladnúť a zmiešame spolu s bryndzou.
- Na omáčku si orestujeme cibuľku a cesnak do sklovita, poprášime cukrom, skaramelizujeme a podlejeme vínom, ktoré necháme vyredukovať. Potom prilejeme vývar a takisto vyredukujeme. Nakoniec pridáme smotanu a pri malom ohni necháme prevárať, kým omáčka trošku nezhustne. Vmiešame maslo a dochutíme soľou, korením (ak by bola omáčka niekomu príliš sladká, môžeme pridať trošku citrónovej šťavy). Zmiešame s bryndzovou plnkou a prekladáme na tanieri s uvarenými lazaňami. Môžeme dozdobiť kúskami bryndze.
|