Laskonky (fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

Typicke slovenske :)......nesmú chýbať na žiaden sviatok ale ani na svadbách:)

15
porcií
30 minút
príprava
30 sušenie minút
na 115 °C

Postup

  1. Nad vodným kúpeľom vyšľaháme bielky chvíľku šľaháme a potom po častiach pridávame cukor. Šľaháme až kým nám nevznikne tuhá pena(aj 10 min ak je treba:)
  2. Do tuhého snehu pridávame po troške kokos a jemne ho vmiešavame.
  3. Pomocou formy na laskonky nanesieme sneh na plech vystlaný papierom na pečenie (pekne uhladíme)
  4. V rúre sušíme pri teplote 110 stupňov Celzia cca 25-30-35 minút....každý podľa svojej rúry:)
  5. Krém: Z mlieka, vanilkového cukru a zlatého klasu si uvaríme hustú kašu , ktorú necháme vychladnúť.
  6. Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme do penista.
  7. Kašu zo zlatého klasu vymiešame spolu s vymiešaným maslom a postupne pridávame do krému uvarenú kávu.
  8. Na polovičku vychladnutých laskoniek natrieme krém.Laskonky natreté krémom prikryjeme druhou polovicou nenatretých laskoniek a pritlačíme. Uložíme do chladničky najlepšie su naa druhý deň teda aj potom aj hned po:D....ale tak lepšie chutia neskoršie:)
  9. Môžme pofrkať čokoládou:)
  10. Ďalšie krémy ktoré mam ochutnane a su veľmi dobre:): Orieškový 1.140 g masla, 140 g praškový cukor,1 žltok,30 g vlašských orechov a 30 g lieskových orieškov:) Vyšľaháme maslo s cukrom a žĺtkom, a pridame orechy bud lieskové alebo vlašské:) a možme natierať tento je super rýchly:)
  11. Karamelový: 3 PL krupicového cukru (na karamel), 4-5 PL vody (na karamel), 150 ml mlieka, 2 žĺtky,1 lyžica hrubej múky, 1 balenie Vanilínového cukru , 150 g zmäknutého masla 1-2 lyžice krupicového cukru 2.V mlieku rozmiešame múku, žĺtky a vanilínový cukor. Uvaríme hustú kašu, ktorú za občasného zamiešania necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Do maslovej peny zašľaháme po lyžiciach uvarenú kašu a karamel. Vymiešame hladký krém.