Bravčové mäso s kapustou
Lasagne po slovensky (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Neviem, ako sa toto jedlo správne volá. Doma to voláme: to bravčové mäso s kapustou a
zemiakovou babou navrchu.
Počas Vianoc sme boli na horskej chate na Homôlke a tam mali slovenský hamburger, chlieb s
masťou a cibuľou. Zdalo sa nám to výstižné a vtipné.
A tak mi teraz napadlo: Lasagne po slovensky.
8-9 porcií |
15-20 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Menší pekáč dobre potrieme masťou alebo olejom. Na spodok rozložíme cibuľu pokrájanú na koliečka.
- Na cibuľu rozložíme plátky mäsa. Posolíme.
Už som robila aj s panenkou aj s krkovičkou. Oboje je dobré a chutné. Na mäso rozložíme kyslú kapustu. Tu sa veľmi ospravedlňujem, zabudla som odfotiť..:-((
- Zemiaky nastrúhame najemno, alebo ako ja - prácu spraví cutter. Pridáme vajíčko, majoránku, múku, korenie a soľ. Premiešame.
- Zemiakovú zmes natrieme na kapustu. Pokvápeme olejom alebo masťou.
- Dáme piecť, tak na hodinu, do chrumkava.
- Na horúci kúsok dáme kopček kyslej smotany a servírujeme. Dobrú chuť.