Bravčové mäso s kapustou

Lasagne po slovensky (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Neviem, ako sa toto jedlo správne volá. Doma to voláme: to bravčové mäso s kapustou a zemiakovou babou navrchu. Počas Vianoc sme boli na horskej chate na Homôlke a tam mali slovenský hamburger, chlieb s masťou a cibuľou. Zdalo sa nám to výstižné a vtipné. A tak mi teraz napadlo: Lasagne po slovensky.

8-9
porcií
15-20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Menší pekáč dobre potrieme masťou alebo olejom. Na spodok rozložíme cibuľu pokrájanú na koliečka.
  2. Na cibuľu rozložíme plátky mäsa. Posolíme. Už som robila aj s panenkou aj s krkovičkou. Oboje je dobré a chutné. Na mäso rozložíme kyslú kapustu. Tu sa veľmi ospravedlňujem, zabudla som odfotiť..:-((
  3. Zemiaky nastrúhame najemno, alebo ako ja - prácu spraví cutter. Pridáme vajíčko, majoránku, múku, korenie a soľ. Premiešame.
  4. Zemiakovú zmes natrieme na kapustu. Pokvápeme olejom alebo masťou.
  5. Dáme piecť, tak na hodinu, do chrumkava.
  6. Na horúci kúsok dáme kopček kyslej smotany a servírujeme. Dobrú chuť.