Langoše (kysnuté v chladničke)
Autor receptu: tinca
Tento recept mám už asi 25 r. zo Slovenky a iné ani nerobím. Viem, že je to kalorická bomba, ale v zimných večeroch môžeme aj trochu zhrešiť.
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Všetko zmiešame /droždie rozmrvíme/, dobre vypracujeme a vložíme do vyolejovaného mikroténového sáčku aspoň na 4 hodiny do chladničky. Čas neskracovať !! Miesto pochúťkovej smotany môžeme pridať 2 malé biele jogurty. Ale so smotanou je lepšie.
- Potom vyberáme rukou také veľké kúsky, aký veľký lángoš chceme mať. Rukou namáčanou v studenej vode ich roztiahneme a na oleji z oboch strán vypražíme. Cesto vydrží v chladničke i zopár dní, ak neminiete môže sa uchovať aj v mrazničke. Alebo dá sa urobiť aj z 1/2 dávky.
Má to veľku výhodu, lebo ak sa rodina vracia z práce v rôznom čase, každý má čerstvé lángoše.
- Rada navyše: lángoše potierame cesnakom rozmiešaným v troške vody so soľou, ja nedávam olej, lebo oni sú dosť mastné z vyprážania. /Nechať stiecť na servítke/
Alebo sa môžu podávať s kečupom a nastrúhaným syrom, prípadne s tatárskou omáčkou napr. sójovou ľahkou, ktorá je diétnejšia. No a k tomu dobrý horúci čajík.
Môžeme ich podávať aj k strukovinovým polievkam.