Kysnutý kvet (fotorecept)

Autor receptu: egreska

Tento recept zožne úspech u každej návštevy..

60 minút
príprava
25-30 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto zmiesime a necháme 1 a 1/2 hod. kysnúť. Cesto si po vykysnutí rozdelíme na dve veľké časti a jednu malú. Každú časť si ešte rozdelíme na štvoro.
  2. Vezmeme jednu veľkú časť rozdelenú na štvoro a každý kúsok vyvaľkáme na placku. Posledná musí byt trochu väčšia ako ostatné, aby sme ju mohli potom zahnúť pod ostatné. Placky potrieme plnkou, uložíme na seba. Prikryjeme väčšou plackou a kraje zahneme.Táto placka by mala mat v priemere asi 16 cm.

  3. Placku prenesieme na plech a nakrojíme na osem trojuholníkov (ale nedokrojíme do konca). Trojuholníky otvoríme do vonku.

  4. S druhým veľkým cestom to celé opakujeme (rozvaľkáme, natrieme a uložíme na seba) vložíme do vnútra kvetu, narežeme na osminy, ale musí to byť narezané opačne ako prvý kvet, aby to bolo pekne cik-cak, keď to otvoríme.

  5. Posledný, najmenší kúsok cesta tiež vyvaľkáme a natrieme plnkou, vložíme do stredu kvetu. Takto necháme kysnúť 40 minút, potom potrieme vajíčkom a posypeme rôznymi semiačkami.