Kysnutý bryndzovník

Autor receptu: klaura

Keď ho upečiete na grilovačku, určite sa minie ako prvý ... mám vyskúšané ... :)

60 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do múky pridáme vykysnutý kvások, vajce, roztopené vlažné maslo alebo olej, soľ a len toľko mlieka, aby cesto bolo dosť husté. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Každá gazdinka má ten svoj najsprávnejší recept na kysnuté cesto ... tak ho kľudne použite.
  2. Uvarené zemiaky necháme vychladnúť, ošúpame a nstrúhame ich na jemnom strúhadle. Pridáme bryndzu, kyslú smotanu, vajce, soľ a vymiešame plnku.
  3. Väčší plech dobre vymastíme palmarínom alebo iným tukom, vykysnuté cesto vyklopíme na plech a rukou poroztláčame po celom plechu. (tuk je podmienka, aby sa cesto dobre dalo rozťahovať a nevracalo sa späť ... keby sa plech vymastil olejom, cesto sa vracia ... šmýka sa späť). Natrieme plnku a posypeme nakrájaným kôprom a cibuľou nakrájanou na koliečka. Ak máte červenú cibuľu, použite ju, je to potom pekné aj farebne ... :) Upečieme vo vyhriatej rúre.