Foto: klaura
Keď ho upečiete na grilovačku, určite sa minie ako prvý ... mám vyskúšané ... :)
príprava
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
1 ks |
|
asi 1-1,5 dl |
|
0,5 lyžičky |
|
15 g |
|
50 g |
|
|
|
plnka: | |
250 g |
|
250 g |
|
1 kelimok |
|
1 ks |
|
štipku |
|
veľa |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Do múky pridáme vykysnutý kvások, vajce, roztopené vlažné maslo alebo olej, soľ a len toľko mlieka, aby cesto bolo dosť husté. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Každá gazdinka má ten svoj najsprávnejší recept na kysnuté cesto ... tak ho kľudne použite.
- 2
Uvarené zemiaky necháme vychladnúť, ošúpame a nstrúhame ich na jemnom strúhadle. Pridáme bryndzu, kyslú smotanu, vajce, soľ a vymiešame plnku.
- 3
Väčší plech dobre vymastíme palmarínom alebo iným tukom, vykysnuté cesto vyklopíme na plech a rukou poroztláčame po celom plechu. (tuk je podmienka, aby sa cesto dobre dalo rozťahovať a nevracalo sa späť ... keby sa plech vymastil olejom, cesto sa vracia ... šmýka sa späť). Natrieme plnku a posypeme nakrájaným kôprom a cibuľou nakrájanou na koliečka. Ak máte červenú cibuľu, použite ju, je to potom pekné aj farebne ... :) Upečieme vo vyhriatej rúre.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
"padne" ako prvý.
Dakujeeeem ... :)