Foto: ancicka
Jemné homogenné a po upečení mäkučké.Dobré sa s ním pracuje.Vhodné na prípravu koláčov a pod.
Postup
-
1
Do teplého mlieka,asi 30°C, pridám droždie,cukor,a toľko múky, ako na palacinkové cesto.
-
2
Vidličkou zamiešam a nechám na teplom mieste stáť asi 1 hod.Ak chcem urýchliť ,tak zapnem rúru na 30 °C a dám cesto do rúry.
-
3
Cesto by malo nabrať na objeme dvojnásobne.
-
4
Do cesta vlejem olej,
-
5
a rukou ho dobré zapracujemtak,aby sa dobré do cestička vstrebal.
-
6
Postupne pridávam preosjatu múku a hnetiem asi 10 min.
-
7
Hnetiem,kým sa cesto neoddelí hladko od ruky a misky.Cesto potom zakryjem a nechám na teplom mieste kysnúť,až zdvojnásobí svoj objem.
-
8
Cesto ked pekne vykysne,vyberiem na dosku.
-
9
Na doske ho zľahka prehnetiem a zakryté ho nechám ešte trocha postáť.
-
10
Potom si cesto rozdelím podľa toho čo chcem robiť.Z tohto množstva mi vyšlo ma jedem okruhlý koláč a na dva plechy hrebene s tvarohom.
-
11
Polovicu cesta som použila na túto slnečničku ,
-
12
a polovicu na takéto tvarohové hrebene.
@dara ,2112,stačí toľko,ved vpostupe je krásne vidieť ako je nakysnuté.
Inak môžem doporučiť, aj ja také robievam a do žiadneho kysnutého cesta nedávam vajíčka, napr. kysnutá knedľa je najlepšia bez vajec a namiesto mlieka voda.
@anina6 ,@medovni ček,dakujem za dôveru,potom daj vedieť.
@soka ,dík za komentik.
@nena73 ,kludne môžeš skúsiť toto cesto,istotne sa ti podarí.Ked budeš robiť knedle,tak daj aj cukru menej,1 PL stačí.
Ďakujem.
@sonulienka ,@bambulka51 ,dakujem
varecha.pravda.sk/recepty/parene-buchty-fotorecept/7312-r...
Takto sa môže zohriať pagáč, knedľa v mikroténovom sáčku....