Kysnutá zemiakovo – bryndzová kocka

Autor receptu: redakcia

6
porcií
40 minút
príprava
36 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z droždia, mlieka a cukru pripravíme kvások, ktorý zmiešame s múkou a vajcom a vymiesime vláčne cesto, ktoré necháme asi 40 minút kysnúť.
  2. Uvarené a popučené zemiaky a bryndzu zmiešame, dochutíme soľou a korením a pridáme aj nasekanú pažítku. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 centimetra.
  3. Polovicu cesta dáme na vymastený a múkou vysypaný plech, na cesto uložíme zemiakovú masu a prikryjeme druhou polovicou cesta. Pečieme na 180°C približne 35 minút.
  4. Z kyslej smotany a pretlačeného cesnaku pripravíme dip dochutený soľou a čiernym korením.