Kysnutá zemiakovo – bryndzová kocka
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
40 minút príprava |
36 minút na 180 °C |
Postup- Z droždia, mlieka a cukru pripravíme kvások, ktorý zmiešame s múkou a vajcom a vymiesime vláčne cesto, ktoré necháme asi 40 minút kysnúť.
- Uvarené a popučené zemiaky a bryndzu zmiešame, dochutíme soľou a korením a pridáme aj nasekanú pažítku. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 centimetra.
- Polovicu cesta dáme na vymastený a múkou vysypaný plech, na cesto uložíme zemiakovú masu a prikryjeme druhou polovicou cesta. Pečieme na 180°C približne 35 minút.
- Z kyslej smotany a pretlačeného cesnaku pripravíme dip dochutený soľou a čiernym korením.
|