Kysnutá knedľa s rožkami (fotorecept)
Autor receptu: jerica
No čo už , seriál pokračuje , k pečenej kačke s dusenou kapustou patrí aj knedľa , opíšem ako som ju robila , chutila , len ja knedle nemusím , manžel ten zas kysnuté knedle zbožňuje.
20 minút príprava |
30-35 minút tepelná úprava |
Postup
- dva rožky pokrájame na kocky , opečieme na masti
- opečené, odložíme
- do preosiatej múky dám pol bal . prášku do pečiva , soľ , vajce , kvások ,
- pred domiesením , nalejem trochu oleja cc.1PL nie viac , dobre vypracujem na hladko , (určite sa opakujem aj po iných varecháčkach , ale keď to má byť ako postupujem , tak je to tu !!) celý postup som si presne vážila , aby to bolo zrozumiteľné všetkým. Pred kysnutím , vedľa pripravená teplá voda , je to môj urýchlovač,
- vykysnuté , pripravené
- opečené rožky zapracujem do cesta,
- na doske nechám prikryté pár minút podkysnúť ,
- na pare v hrnci , väčšieho rozmeru , na pare 30-35 minút
- koniec seriálu