Kysnutá knedľa s rožkami (fotorecept)

Autor receptu: jerica

No čo už , seriál pokračuje , k pečenej kačke s dusenou kapustou patrí aj knedľa , opíšem ako som ju robila , chutila , len ja knedle nemusím , manžel ten zas kysnuté knedle zbožňuje.

20 minút
príprava
30-35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. dva rožky pokrájame na kocky , opečieme na masti
  2. opečené, odložíme
  3. do preosiatej múky dám pol bal . prášku do pečiva , soľ , vajce , kvások ,
  4. pred domiesením , nalejem trochu oleja cc.1PL nie viac , dobre vypracujem na hladko , (určite sa opakujem aj po iných varecháčkach , ale keď to má byť ako postupujem , tak je to tu !!) celý postup som si presne vážila , aby to bolo zrozumiteľné všetkým. Pred kysnutím , vedľa pripravená teplá voda , je to môj urýchlovač,
  5. vykysnuté , pripravené
  6. opečené rožky zapracujem do cesta,
  7. na doske nechám prikryté pár minút podkysnúť ,
  8. na pare v hrnci , väčšieho rozmeru , na pare 30-35 minút
  9. koniec seriálu