Kuskus
Kuskus so zeleninou a s mandľami
Autor receptu: redakcia
4-5 porcie |
40 minút príprava |
Postup- Kuskus zalejeme asi 600 ml
horúceho vývaru, prikryjeme
a necháme asi 15 minút napučať. Ak je ešte tvrdý, prilejeme
horúci vývar podľa potreby.
- Zeleninu nakrájame na malé
kocky a podusíme na olivovom
oleji domäkka (podľa potreby
môžeme podliať vývarom).
Ochutíme soľou a korením.
- Keď je zelenina udusená,
ale ešte chrumkavá, pridáme
kuskus, najemno pokrájanú
petržlenovú vňať, 3/4 nasucho opražených mandľových lupienkov a zľahka premiešame. Hotový kuskus dekorujeme zvyškom mandľových
lupienkov. Ak nemáme mandľové lupienky, môžeme použiť
mandľové hranolčeky či sekané
mandle.
|