Kurozajac

martina34 - fotkamartina34, 10. januára 2010
Kurozajac
Foto: martina34

Táto príprava je jednoduchá, no mäsko je veľmi chutné.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200  g
200  g
1  čl
 štipka
1  čl
1  čl
1  čl
 podľa chuti
1  väčšia
2  PL
5  strúčikov




Postup

  1. 1

    Mäso si nakrájame na kocky, králika môžeme odkostiť. Pripravíme si marinádu z medu, sójovej omáčky, roztlačeného cesnaku, horčice, korenín a celú zmes dôkladne primiešame na mäso. Najlepšie je, keď mäso je v marináde celú noc alebo aspoň 2 hodinky, aby prešli chute do neho.

  2. 2

    Nakrájame si cibuľu a necháme ju postáť 10 munút. Pripravíme si hrniec, najlepšie titánový s pokrývkou, na dno dáme olivový olej a keď je olej horúci pridávame mäso, ktoré zprudka opečieme. Pridáme nakrájanú cibuľu a prikryjeme pokrývkou a mäsko dusíme cca 20 minút. Ničím nepodlievame, pustí svoju šťavu, a ani nezahusťujeme.

  3. 3

    Po dokončení môžeme podávať so zeleninovou ryžou a tí, ktorí delia, si môžu k tomu dať kopu zeleniny, ľadový šalát, uhorku, papriku, paradajku....

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia