Kuriatko na kapuste a lá Bogar
Autor receptu: bogar
Našla som na karte od foťáku ďalši receptík :) tak ho pridávam :)
4 porcie |
30-40 minút príprava |
60 minút na 200-220 °C |
Postup
- tak táto kapusta u mňa zatím najviac boduje ... je z lídlu a je trvanlivá v konzerve takže ju mám stále doma :)
- tu len tak zbežne nachystané koreniny a prísady :) .... presný postup bude nižšie :)
- marináda pripravená z korenín a oleja :) namažete ju poriadne na každé stehno a potom tie stehná vložíte do zvyšku, ja som nechala marinovať asi 2hod :) (čierne korenie , bylinky, vegeta, sladká paprika , olej , trochu vody )
zemiaky očistíme nakrájame na kolieska stredne hrubé a okoreníme v miske korením na americké zemiaky ale iba trochu aby neboli príliš slané . Necháme odstáť asi 1hod :) kapustu nepremývame pokrájame posypeme celou rascou . Ja ju veľmi nemusím ale dala som tak akurát nie príliš.
Plech som vymastila maslom nie príliš trochu :) ... poukladala som plátky slaniny na celý plech ale nie natesno skôr tak striedmo . Po obvode som rozložila zemiaky marinované, na nich cibuľu nakrájanú na mesiačiky do stredu kyslú kapustu na ňu taktiež cibuľu postrašila som to bazalkou, provensálskym korením a jemne oregánom. Na úplný koniec som rozložila marinované stehná ešte som všetko jemne postrašila sladkou paprikou. Prikryjeme alobalom a pečieme asi 45min . Potom plech odkryjeme a do chrumkava zapečieme stehná asi 15 min . (hlavná fotka je ešte v surovom stave , upečené som nestihla odfotiť kedže rodinka bola hladná :D )....
- takto vyzerali zakryté ... :) a prajem dobrú chuť ...