Kuriatko na kapuste a lá Bogar

Autor receptu: bogar

Našla som na karte od foťáku ďalši receptík :) tak ho pridávam :)

4
porcie
30-40 minút
príprava
60 minút
na 200-220 °C

Postup

  1. tak táto kapusta u mňa zatím najviac boduje ... je z lídlu a je trvanlivá v konzerve takže ju mám stále doma :)
  2. tu len tak zbežne nachystané koreniny a prísady :) .... presný postup bude nižšie :)
  3. marináda pripravená z korenín a oleja :) namažete ju poriadne na každé stehno a potom tie stehná vložíte do zvyšku, ja som nechala marinovať asi 2hod :) (čierne korenie , bylinky, vegeta, sladká paprika , olej , trochu vody ) zemiaky očistíme nakrájame na kolieska stredne hrubé a okoreníme v miske korením na americké zemiaky ale iba trochu aby neboli príliš slané . Necháme odstáť asi 1hod :) kapustu nepremývame pokrájame posypeme celou rascou . Ja ju veľmi nemusím ale dala som tak akurát nie príliš. Plech som vymastila maslom nie príliš trochu :) ... poukladala som plátky slaniny na celý plech ale nie natesno skôr tak striedmo . Po obvode som rozložila zemiaky marinované, na nich cibuľu nakrájanú na mesiačiky do stredu kyslú kapustu na ňu taktiež cibuľu postrašila som to bazalkou, provensálskym korením a jemne oregánom. Na úplný koniec som rozložila marinované stehná ešte som všetko jemne postrašila sladkou paprikou. Prikryjeme alobalom a pečieme asi 45min . Potom plech odkryjeme a do chrumkava zapečieme stehná asi 15 min . (hlavná fotka je ešte v surovom stave , upečené som nestihla odfotiť kedže rodinka bola hladná :D )....
  4. takto vyzerali zakryté ... :) a prajem dobrú chuť ...