Kurča so zelenou omáčkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Najprv si pripravíme pastu curry – očistíme, umyjeme, olúpeme a nakrájame zázvor, cesnak a petržlenovú vňať. Pridáme citrónovú kôru, čierne korenie, koriander, rascu, krevetový pretlak, klinčeky, bobkový list, soľ, olej a všetko rozmixujeme. Kuracie prsia zbavené kože nakrájame na kocky s veľkosťou približne 2 x 2 cm. Citrónovníkové lístky a čili papričku opláchneme a nakrájame, ďalej nakrájame bazalku alebo mätu piepornú. Bambusové puky nakrájame na pásiky.
- Do hrnca nalejeme olej, pridáme nakrájané citrónovníkové lístky a čili papričku, zelenú pastu curry a všetko opekáme 2 minúty. Potom prilejeme kokosové mlieko, rybaciu omáčku a všetko osladíme. Uvedieme do varu. Do omáčky vložíme kuracie mäso, bambusové puky a varíme na miernom ohni, až kým nezhustne. Ak omáčka hustne príliš rýchlo, prilejeme pol pohára vody alebo kokosového mlieka.
- Tesne pred podávaním pridáme zelený hrášok alebo thajské baklažány a na miernom ohni všetko povaríme ešte 5 – 10 minút. Prelejeme na misu, posypeme nakrájanou bazalkou, ozdobíme citrónovníkovými lístkami alebo celou vetvičkou čerstvej bazalky. Podávame s ryžou.
|