Kurča s hubovou plnkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
55 minút
na 185 °C

Suroviny

Postup

  1. Kurča umyjeme a opatrne vykostíme, začneme od chrbtovej strany, vedieme rez po chrbtici. Postupujeme popri kosti – postupne režeme jednu stranu, potom druhú – opatrne, aby sme neprerezali kožu. Mäso oddelíme od trupu, stehná takisto vykostíme, krídelka ponecháme.
  2. Do misky vložíme huby, najemno nakrájanú cibuľu, rozpučený cesnak. Všetko dôkladne premiešame a dochutíme soľou a korením.
  3. Kurča naplníme hubovou zmesou, zošijeme potravinárskou niťou, opatrne sformujeme do pôvodného tvaru. Osolíme ho zo všetkých strán, potrieme olivovým olejom a pečieme pri 185 °C približne 55 minút.