Kurča s hubovou plnkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
55 minút na 185 °C |
Postup- Kurča umyjeme a opatrne vykostíme, začneme od chrbtovej strany, vedieme rez po chrbtici. Postupujeme popri kosti – postupne režeme jednu stranu, potom druhú – opatrne, aby sme neprerezali kožu. Mäso oddelíme od trupu, stehná takisto vykostíme, krídelka ponecháme.
- Do misky vložíme huby, najemno nakrájanú cibuľu, rozpučený cesnak. Všetko dôkladne premiešame a dochutíme soľou a korením.
- Kurča naplníme hubovou zmesou, zošijeme potravinárskou niťou, opatrne sformujeme do pôvodného tvaru. Osolíme ho zo všetkých strán, potrieme olivovým olejom a pečieme pri 185 °C približne 55 minút.
|