Kuracie stehno v parnom hrnci trochu inak fotorecept

mariana33 - fotkamariana33, 19. augusta 2013
Kuracie stehno v parnom hrnci trochu inak (fotorecept)
Foto: mariana33

Tento recept nie je zložitý, ale čistenie parného hrnca je, takže som si to trošku uľahčila:o)

1
porcia
5 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
5-6 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Nádobu na parenie si vystelieme alobalom, do ktorého vložime nakrájanú cibuľu.

    Kuracie stehno v parnom hrnci trochu inak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom umyté poprekrajované nové zemiaky v šupke.

    Kuracie stehno v parnom hrnci trochu inak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na ne dáme stehno poprášené troškou solčanky....môže sa použiť iba čistá soľ. A dáme pariť.

    Kuracie stehno v parnom hrnci trochu inak (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zhruba po 30min. parenia pridáme nakrájanú cuketu. A doparíme. Každý môže použiť zeleninu podľa vlastnej chuti.

    Kuracie stehno v parnom hrnci trochu inak (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

radost
takéto ľahké jedlo mi v horúcich dňoch sadne..
na ťažké koláče chute nie sú žiadne...
ale príde-bo prísť musí-chladnejší čas..
a s ním na všetko jedlé chute sa vrátia zas...:-)
martina34
fajn nápad :) Ja zas kuracie mäso balím do potravinárskej fólie a tak dám do parného hrnca, aby som mala menej čistenia a keď parím knedle, používam pod ne papier na pečenie.
jerica
Prečo alobal ? skôr ako @martina34 by som volila papier na pečenie, ja tiež parím tak knedle.
Ináč na pare, určite by som neodmietla,ľahké a jedléé:-)
evusik
ja do parného hrnca používam buď nádoby nato určené alebo potravinársku fóliu, nie alobal... ako nádoba sa dá použiť akákoľvek vhodná plastová nádoba...
ináč recept sa mi páči... aj ja rada varím v parnom hrnci, nielen že je to zdravé varenie, ale aj rýchle a veľmi jednoduché :-)
mariana33
prečo alobal? priznám sa, nemala som doma už ani papier na pečenie a ani fóliu a keďže sa mi nechcelo umývať, tak alobal sa jednoducho zahodil....hlavne pri knedliach je papier neoceniteľný, lebo to sa ozaj zle umýva...:)
evusik
@mariana33 máš pravdu, človek sa snaží uľahčiť si prácu ako sa len dá, hlavne pri malých deťoch :-) ja na umývanie tej spodnej dierovanej časti používam kefku a s tou to ide celkom dobre, ale papier alebo fólia hlavne pri knedle je najlepší :-)