Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept)

Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept)
Foto: pusta
pustaPusta, recept pridal: 20. augusta 2012 10:04Ďalšie jeho recepty

Včera som pripravila na obed kuracie stehná v cesnakovo-paprikovo-paradajkovej marináde, ktoré som predtým našpikovala údenou anglickou slaninou a pred pečením som ešte posypala na hrubo pokrájaným cesnakom. Ked boli upečené, do výpeku som pridala ešte posekanú zelerovú vňať, ktorá výborne doplnila chuť použitej marinády a vypečenej slaniny. Podávala som s pretláčanými zemiakmi.

Suroviny

2
porcie
10
minút
príprava
180/45 + 200/10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Kuracie stehná som poriadne posolila.
Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 1

Anglickú slaninu som pokrájala na plátky hrubé asi 0,5 cm a na hranolky silné asi 0,5 cm.
Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 2

Pomocou ostrého noža som spravila do mäska malé otvory a vsunula som do nich hranolky anglickej slaniny.
Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 3

Prešpikované stehná som preliala olejom.
Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 4

Podliala som ich trochou vody.
Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 5

Do misky som vybrala cesnakovo paradajkovú zmes a primiešala som k nej sladkú mletú červenú papriku.
Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 7

Touto zmesou som potrela stehná a pridala som ju aj pod kuracie stehná, predtým som ju premiešala s vodou a olejom na dne pekáčika. Prikryla som alobalom a odložila na 12 hodín do chladničky, aby mäsko dobre nasiaklo marinádou. /najlepšie na noc/
Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 8

Ráno som stehná vybrala z chladničky a nechala som ich stáť asi 3 hodiny pri izbovej teplote a potom som ich ešte posypala na hrubo pokrájaným cesnakom. Piekla som ich prikryté alobalom v trúbe vyhriatej na 180 stupňob 45 minút. Potom som odstránila alobal, prepla som na funkciu gril, zvýšila som teplotu na 200 stupňov a piekla ešte 10 minút, kým kožička bola pekne chrumkavá.
Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 9

Kým sa kuracie stehná piekli, posekala som na hrubo zelerovú vňať a ked bolo jedlo hotové, primiešala som ju do výpeku, ktorým som stehná na tanieri podliala.
Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 10

Podávala som s pretláčanými zemiakmi, preliatymi výpekom. Kuracie stehná mali vynikajäcu chuť použitej marinády a anglickej slaniny, výborne harmonizovali s zelerovou vňaťou, primiešanou do hotového výpeku.
Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 11



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

15 komentárov k receptu
  • medulienka122, 20. augusta 2012 o 10:47
    čo sa už len múdre dá napísať k takému jedlu - nič- je to báseň sama osebe:-)


  • pusta, 20. augusta 2012 o 10:58
    @medulienka , nechcem byť neskromná, to naozaj nie, ale fakt to bola jedna báseň chuťovej harmonie, sama som bola príjemne prekvapená. tú cesnakovo-paradajkovú zmes som robila podľa receptu @zdezdy a som rada, že en recept vložila. dakujem ti za uznanie.


  • sportak, 20. augusta 2012 o 12:47
    Perfektný rcp. Super návod a taktiež foto. Gratulujem a vyskúšam.


  • pusta, 20. augusta 2012 o 13:29
    @sportak , dakujem. budem rada, ak vyskúšaš a daj vedieť, či chutilo.


  • tatranka, 20. augusta 2012 o 19:09
    Naozaj perfektný recept,pri ktorom sa slinky zbiehajú.Ingrediencie,ktoré určite pridajú ohromnú chuť tomuto jedlu.No u teba som si už zvykla na dobré a chutné recepty.Sú pre mňa zárukou dobrého a chutného jedla.


  • medovnicek, 20. augusta 2012 o 20:54
    takto pripravené môžu byť výborné, musím vyskúšať


  • izabella929, 20. augusta 2012 o 21:02
    mo, teeda,parádny recept.-)) páči sa mi-))))


  • certovknaz, 21. augusta 2012 o 07:34
    Akurat tento recept citam na hotely v Istanbule.Pridem domov a vyskusam:-)


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 7 komentárov)
  • pusta, 21. augusta 2012 o 08:10
    @tatranka , toľko chvály si nezaslúžim. to skôr patrí tebe za krásne fotografie, nápaditosť, perfektné recepty so zrozumiteľným postupom. ale veľmi ti dakujem


  • pusta, 21. augusta 2012 o 08:13
    @medovn íček, je to výborné, najmä tá kombinácia cesnaku, paradajoik, zelerovej vňate a anglickej slaniny sa navzájom dobre snúbia. dakujem


  • pusta, 21. augusta 2012 o 08:14
    @izabella929 , dakujem.


  • pusta, 21. augusta 2012 o 08:16
    @certovknaz , vyskúšaj - ak máš harmoniu chutí v použitej marináde, anglickej slaniny a zellerovej vňate, budeš spokojný. potom daj vedieť. dakujem.


  • cica2, 22. augusta 2012 o 22:13
    recept sa mi páči


  • eviana, 23. októbra 2013 o 20:23
    @jejdanenky... to je ale parádna papanica, veľmi sa mi to páči... ukladám a určite vyskúšam veľmi skoro, krásna variácia na kuracie stehienka, mňam pusta milá, harmónia chutí ako vyšitá :) 5*


  • ewuliatko, 11. novembra 2013 o 08:59
    @pusta prosim vas ako urobim tu cesnakovo paradajkovu zmes?



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist