Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept)

Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept)
Foto: pusta
pustaPusta, recept pridal: 20. augusta 2012 10:04Ďalšie jeho recepty

Včera som pripravila na obed kuracie stehná v cesnakovo-paprikovo-paradajkovej marináde, ktoré som predtým našpikovala údenou anglickou slaninou a pred pečením som ešte posypala na hrubo pokrájaným cesnakom. Ked boli upečené, do výpeku som pridala ešte posekanú zelerovú vňať, ktorá výborne doplnila chuť použitej marinády a vypečenej slaniny. Podávala som s pretláčanými zemiakmi.

Suroviny

2
porcie
10
minút
príprava
180/45 + 200/10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Kuracie stehná som poriadne posolila.
Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 1

2

Anglickú slaninu som pokrájala na plátky hrubé asi 0,5 cm a na hranolky silné asi 0,5 cm.
Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 2

3

Pomocou ostrého noža som spravila do mäska malé otvory a vsunula som do nich hranolky anglickej slaniny.
Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 3

4

Prešpikované stehná som preliala olejom.
Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 4

5

Podliala som ich trochou vody.
Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 5

7

Do misky som vybrala cesnakovo paradajkovú zmes a primiešala som k nej sladkú mletú červenú papriku.
Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 7

8

Touto zmesou som potrela stehná a pridala som ju aj pod kuracie stehná, predtým som ju premiešala s vodou a olejom na dne pekáčika. Prikryla som alobalom a odložila na 12 hodín do chladničky, aby mäsko dobre nasiaklo marinádou. /najlepšie na noc/
Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 8

9

Ráno som stehná vybrala z chladničky a nechala som ich stáť asi 3 hodiny pri izbovej teplote a potom som ich ešte posypala na hrubo pokrájaným cesnakom. Piekla som ich prikryté alobalom v trúbe vyhriatej na 180 stupňob 45 minút. Potom som odstránila alobal, prepla som na funkciu gril, zvýšila som teplotu na 200 stupňov a piekla ešte 10 minút, kým kožička bola pekne chrumkavá.
Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 9

10

Kým sa kuracie stehná piekli, posekala som na hrubo zelerovú vňať a ked bolo jedlo hotové, primiešala som ju do výpeku, ktorým som stehná na tanieri podliala.
Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 10

11

Podávala som s pretláčanými zemiakmi, preliatymi výpekom. Kuracie stehná mali vynikajäcu chuť použitej marinády a anglickej slaniny, výborne harmonizovali s zelerovou vňaťou, primiešanou do hotového výpeku.
Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 11



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • medulienka122, 20. augusta 2012 o 10:47
    čo sa už len múdre dá napísať k takému jedlu - nič- je to báseň sama osebe:-)


  • pusta, 20. augusta 2012 o 10:58
    @medulienka , nechcem byť neskromná, to naozaj nie, ale fakt to bola jedna báseň chuťovej harmonie, sama som bola príjemne prekvapená. tú cesnakovo-paradajkovú zmes som robila podľa receptu @zdezdy a som rada, že en recept vložila. dakujem ti za uznanie.


  • sportak, 20. augusta 2012 o 12:47
    Perfektný rcp. Super návod a taktiež foto. Gratulujem a vyskúšam.


  • pusta, 20. augusta 2012 o 13:29
    @sportak , dakujem. budem rada, ak vyskúšaš a daj vedieť, či chutilo.


  • tatranka, 20. augusta 2012 o 19:09
    Naozaj perfektný recept,pri ktorom sa slinky zbiehajú.Ingrediencie,ktoré určite pridajú ohromnú chuť tomuto jedlu.No u teba som si už zvykla na dobré a chutné recepty.Sú pre mňa zárukou dobrého a chutného jedla.


  • medovnicek, 20. augusta 2012 o 20:54
    takto pripravené môžu byť výborné, musím vyskúšať


  • izabella929, 20. augusta 2012 o 21:02
    mo, teeda,parádny recept.-)) páči sa mi-))))


  • certovknaz, 21. augusta 2012 o 07:34
    Akurat tento recept citam na hotely v Istanbule.Pridem domov a vyskusam:-)


  • pusta, 21. augusta 2012 o 08:10
    @tatranka , toľko chvály si nezaslúžim. to skôr patrí tebe za krásne fotografie, nápaditosť, perfektné recepty so zrozumiteľným postupom. ale veľmi ti dakujem


  • pusta, 21. augusta 2012 o 08:13
    @medovn íček, je to výborné, najmä tá kombinácia cesnaku, paradajoik, zelerovej vňate a anglickej slaniny sa navzájom dobre snúbia. dakujem


  • pusta, 21. augusta 2012 o 08:14
    @izabella929 , dakujem.


  • pusta, 21. augusta 2012 o 08:16
    @certovknaz , vyskúšaj - ak máš harmoniu chutí v použitej marináde, anglickej slaniny a zellerovej vňate, budeš spokojný. potom daj vedieť. dakujem.


  • cica2, 22. augusta 2012 o 22:13
    recept sa mi páči


  • eviana, 23. októbra 2013 o 20:23
    @jejdanenky... to je ale parádna papanica, veľmi sa mi to páči... ukladám a určite vyskúšam veľmi skoro, krásna variácia na kuracie stehienka, mňam pusta milá, harmónia chutí ako vyšitá :) 5*


  • ewuliatko, 11. novembra 2013 o 08:59
    @pusta prosim vas ako urobim tu cesnakovo paradajkovu zmes?



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist