Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept)

Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept)
Foto: pusta
pustaPusta, recept pridal: 20. augusta 2012 10:04Ďalšie jeho recepty

Včera som pripravila na obed kuracie stehná v cesnakovo-paprikovo-paradajkovej marináde, ktoré som predtým našpikovala údenou anglickou slaninou a pred pečením som ešte posypala na hrubo pokrájaným cesnakom. Ked boli upečené, do výpeku som pridala ešte posekanú zelerovú vňať, ktorá výborne doplnila chuť použitej marinády a vypečenej slaniny. Podávala som s pretláčanými zemiakmi.

Suroviny

2
porcie
10
minút
príprava
180/45 + 200/10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Kuracie stehná som poriadne posolila.
Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 1

2

Anglickú slaninu som pokrájala na plátky hrubé asi 0,5 cm a na hranolky silné asi 0,5 cm.
Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 2

3

Pomocou ostrého noža som spravila do mäska malé otvory a vsunula som do nich hranolky anglickej slaniny.
Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 3

4

Prešpikované stehná som preliala olejom.
Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 4

5

Podliala som ich trochou vody.
Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 5

7

Do misky som vybrala cesnakovo paradajkovú zmes a primiešala som k nej sladkú mletú červenú papriku.
Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 7

8

Touto zmesou som potrela stehná a pridala som ju aj pod kuracie stehná, predtým som ju premiešala s vodou a olejom na dne pekáčika. Prikryla som alobalom a odložila na 12 hodín do chladničky, aby mäsko dobre nasiaklo marinádou. /najlepšie na noc/
Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 8

9

Ráno som stehná vybrala z chladničky a nechala som ich stáť asi 3 hodiny pri izbovej teplote a potom som ich ešte posypala na hrubo pokrájaným cesnakom. Piekla som ich prikryté alobalom v trúbe vyhriatej na 180 stupňob 45 minút. Potom som odstránila alobal, prepla som na funkciu gril, zvýšila som teplotu na 200 stupňov a piekla ešte 10 minút, kým kožička bola pekne chrumkavá.
Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 9

10

Kým sa kuracie stehná piekli, posekala som na hrubo zelerovú vňať a ked bolo jedlo hotové, primiešala som ju do výpeku, ktorým som stehná na tanieri podliala.
Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 10

11

Podávala som s pretláčanými zemiakmi, preliatymi výpekom. Kuracie stehná mali vynikajäcu chuť použitej marinády a anglickej slaniny, výborne harmonizovali s zelerovou vňaťou, primiešanou do hotového výpeku.
Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 11



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • medulienka122, 20. augusta 2012 o 10:47
    čo sa už len múdre dá napísať k takému jedlu - nič- je to báseň sama osebe:-)


  • pusta, 20. augusta 2012 o 10:58
    @medulienka , nechcem byť neskromná, to naozaj nie, ale fakt to bola jedna báseň chuťovej harmonie, sama som bola príjemne prekvapená. tú cesnakovo-paradajkovú zmes som robila podľa receptu @zdezdy a som rada, že en recept vložila. dakujem ti za uznanie.


  • sportak, 20. augusta 2012 o 12:47
    Perfektný rcp. Super návod a taktiež foto. Gratulujem a vyskúšam.


  • pusta, 20. augusta 2012 o 13:29
    @sportak , dakujem. budem rada, ak vyskúšaš a daj vedieť, či chutilo.


  • tatranka, 20. augusta 2012 o 19:09
    Naozaj perfektný recept,pri ktorom sa slinky zbiehajú.Ingrediencie,ktoré určite pridajú ohromnú chuť tomuto jedlu.No u teba som si už zvykla na dobré a chutné recepty.Sú pre mňa zárukou dobrého a chutného jedla.


  • medovnicek, 20. augusta 2012 o 20:54
    takto pripravené môžu byť výborné, musím vyskúšať


  • izabella929, 20. augusta 2012 o 21:02
    mo, teeda,parádny recept.-)) páči sa mi-))))


  • certovknaz, 21. augusta 2012 o 07:34
    Akurat tento recept citam na hotely v Istanbule.Pridem domov a vyskusam:-)


  • pusta, 21. augusta 2012 o 08:10
    @tatranka , toľko chvály si nezaslúžim. to skôr patrí tebe za krásne fotografie, nápaditosť, perfektné recepty so zrozumiteľným postupom. ale veľmi ti dakujem


  • pusta, 21. augusta 2012 o 08:13
    @medovn íček, je to výborné, najmä tá kombinácia cesnaku, paradajoik, zelerovej vňate a anglickej slaniny sa navzájom dobre snúbia. dakujem


  • pusta, 21. augusta 2012 o 08:14
    @izabella929 , dakujem.


  • pusta, 21. augusta 2012 o 08:16
    @certovknaz , vyskúšaj - ak máš harmoniu chutí v použitej marináde, anglickej slaniny a zellerovej vňate, budeš spokojný. potom daj vedieť. dakujem.


  • cica2, 22. augusta 2012 o 22:13
    recept sa mi páči


  • eviana, 23. októbra 2013 o 20:23
    @jejdanenky... to je ale parádna papanica, veľmi sa mi to páči... ukladám a určite vyskúšam veľmi skoro, krásna variácia na kuracie stehienka, mňam pusta milá, harmónia chutí ako vyšitá :) 5*


  • ewuliatko, 11. novembra 2013 o 08:59
    @pusta prosim vas ako urobim tu cesnakovo paradajkovu zmes?



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist