Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou fotorecept

pustaPusta, 10 ročné dievča, Bratislava, 20. augusta 2012 10:04
Ďalšie jej recepty »

Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept)Foto: pusta

Včera som pripravila na obed kuracie stehná v cesnakovo-paprikovo-paradajkovej marináde, ktoré som predtým našpikovala údenou anglickou slaninou a pred pečením som ešte posypala na hrubo pokrájaným cesnakom. Ked boli upečené, do výpeku som pridala ešte posekanú zelerovú vňať, ktorá výborne doplnila chuť použitej marinády a vypečenej slaniny. Podávala som s pretláčanými zemiakmi.

2
porcie
10 min
príprava
180/45 + 200/10 min
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
3 PL
1/2 CL
1 strúčik
2 vetvičky
podľa chuti
podľa chuti
50 ml studená
2 - 3 PL
20 g

Postup prípravy

  1. 1

    Kuracie stehná som poriadne posolila.

    Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Anglickú slaninu som pokrájala na plátky hrubé asi 0,5 cm a na hranolky silné asi 0,5 cm.

    Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pomocou ostrého noža som spravila do mäska malé otvory a vsunula som do nich hranolky anglickej slaniny.

    Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prešpikované stehná som preliala olejom.

    Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podliala som ich trochou vody.

    Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 7

    Do misky som vybrala cesnakovo paradajkovú zmes a primiešala som k nej sladkú mletú červenú papriku.

    Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 7
  7. 8

    Touto zmesou som potrela stehná a pridala som ju aj pod kuracie stehná, predtým som ju premiešala s vodou a olejom na dne pekáčika. Prikryla som alobalom a odložila na 12 hodín do chladničky, aby mäsko dobre nasiaklo marinádou. /najlepšie na noc/

    Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 8
  8. 9

    Ráno som stehná vybrala z chladničky a nechala som ich stáť asi 3 hodiny pri izbovej teplote a potom som ich ešte posypala na hrubo pokrájaným cesnakom. Piekla som ich prikryté alobalom v trúbe vyhriatej na 180 stupňob 45 minút. Potom som odstránila alobal, prepla som na funkciu gril, zvýšila som teplotu na 200 stupňov a piekla ešte 10 minút, kým kožička bola pekne chrumkavá.

    Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 9
  9. 10

    Kým sa kuracie stehná piekli, posekala som na hrubo zelerovú vňať a ked bolo jedlo hotové, primiešala som ju do výpeku, ktorým som stehná na tanieri podliala.

    Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 10
  10. 11

    Podávala som s pretláčanými zemiakmi, preliatymi výpekom. Kuracie stehná mali vynikajäcu chuť použitej marinády a anglickej slaniny, výborne harmonizovali s zelerovou vňaťou, primiešanou do hotového výpeku.

    Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 11
ohodnoť recept:
Hlasovali 2 ľudia (3,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist