Kuracie stehná s orzom
Autor receptu: 2010
Orzo je taka mala cestovina -tarhona ktora vyzera ako ryza .
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie stehna podla chuti v ( nasom pripade boli uvarene so zeleninou do polievky) potom vybrate dame na olivovy olej ochutene korenim a solovou a vyprazane do zlatista.
- Orzo -kratka mala cestovina (dakde je pod nazvom ryzova tarhona), bola uvarena v slanej vode cca 8 minut ( podla navodu ) ale stale na "al dente" aby bolo tvrdsie.
Cesnak a cervena cibula boli oprazene na oleji do nich boly pridane na drobno nakrajane susene paradajky a oregano po minute dvoch pridane nakrajane konzervovane paradajky so stavou a prevarime niekolko minut -zahustime.
Scedene orzo pridame na panvicu a poriadne niekolko minut premiesame a prehrejeme osolime okorenime podla chuti.
- Podavame s cerstvym nastruhanym parmezan podla chuti..