Kuracie stehná s orzom

Autor receptu: 2010

Orzo je taka mala cestovina -tarhona ktora vyzera ako ryza .

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie stehna podla chuti v ( nasom pripade boli uvarene so zeleninou do polievky) potom vybrate dame na olivovy olej ochutene korenim a solovou a vyprazane do zlatista.
  2. Orzo -kratka mala cestovina (dakde je pod nazvom ryzova tarhona), bola uvarena v slanej vode cca 8 minut ( podla navodu ) ale stale na "al dente" aby bolo tvrdsie. Cesnak a cervena cibula boli oprazene na oleji do nich boly pridane na drobno nakrajane susene paradajky a oregano po minute dvoch pridane nakrajane konzervovane paradajky so stavou a prevarime niekolko minut -zahustime. Scedene orzo pridame na panvicu a poriadne niekolko minut premiesame a prehrejeme osolime okorenime podla chuti.
  3. Podavame s cerstvym nastruhanym parmezan podla chuti..