Kuracie stehná na plzenskom korení
Autor receptu: mariamka
Plzenské korenie asi nie je bežne dostať. Je určené na steaky, ja som ho použila pri
dusení na vykostené kuracie stehná so šampiňónmi, podliate svetlým plzenským pivom. V
recepte uvádzam zloženie aj fotku.
Postup
- Kuracie stehná vykostíme. Ja už som mala hotové, prekrájala som ich na štvrťky a na chvíľu napácovala plzenským korením. Toto je ono.
- Ak si priblížite fotku, vidno tam zloženie: soľ, cibuľa, jačmenný slad, chmeľ, cukor, cesnak, paprika, rasca, paradajkový prášok, chilli, čierne korenie, tymián a dve Éčka. Takže poraďte si, ako viete :)
- Bravčovú masť /príp. olej/ rozpálime a stehná z oboch strán opečieme. Pridáme cibuľu nakrájanú na plátky, cesnak a šampiňóny na štvrťky. Opečieme, osolíme, okoreníme, orascujeme, chilli papričku natrháme, podlejeme pivom a dusíme 20 minút.
- Podávame so zemiakmi, ale hodil by sa aj chlebík. Dobrú chuť :)
- Šalát robil manžel z kyslej kapusty, mrkvy, petržlenu, zázvoru. Dal tam majonézu, čo som protestovala, ale keď to "usadlo", bolo to výborné.
- Ďalšie fotky nebudú. Veselého Silvestra a šťastný Nový rok :)