Kuracie soté

betka11 - bez fotkybetka11, 4. mája 2011

Rýchle a variabilné,podla dostupných surovín v chladničke,špajzi.

Suroviny

2 ks
1,5PL
1PL
1PL
asi 5-7 cm kúsok
1/2
1 väčšia
podla počtu stravníkov ako príloha
podla potreby /masť




Postup

  1. 1

    Kuracie mäso pokrájame na kocky,pridáme omáčky a solamyl,dobre premiešame necháme odležať 20-30 min.Zeleninu si nakrájame na približné kocky ako máme mäso.Na rozohriatú panvicu si dáme trochu oleja,vložíme namarinované mäso.Za stáleho miešania mäso opekáme,keď je opečené zo všetkých srán vložíme zeleninu podla tvrdosti a opekáme,premiešavame.Takto vložíme všetky suroviny prisolíme podla chuti a necháme za občasného premiešania zmäknúť všetkú zeleninu.

  2. 2

    Ryžu si urobíme podla seba.Ja robím nasledovne 1 šálka ryže a 1,5 šálky vody,sol/vegeta,kari korenie na dochutenie.Ryžu si prepláchnem 2-3 krát vo vode,dám do nádoby s hrubšim dnom trochu oleja ,keď je zohriaty pridám ryžu poopekám,zalejem vodou,prisolím/ovegetím dám štipku kari korenia/kajenského korenia.Nechám rozvariť,stíšim plameň varím 10 min.Potom vypnem a nechám odpočinúť 7-10 min.Takže môžme si ryžu pripraviť ešte pred opekaním mäsa a keď skončíme úpravu mäsa ryžu máme hotovú a môžme servírovať.

  3. 3

    Pri tomto recepte je tiež variabilnosť podla dostupných surovín/zeleniny.

Diskusia k receptu

betka11
teším sa je to velmi dorý rcp hodíš do mäska čo máš doma a hotovo,chuť nikdy nesklame
marienka44
@Betka11 ,ja ked robim "cinu", maso po opeceni vyberiem,resp. precedim cez sito, olej vyhodím. Zeleninu opekam na novom oleji neprepalenom /maso sa prudko opekalo pri vysokej teplote, preto ten prvy olej je nevhodny na konzumaciu/ a nakoniec po ochuteni vratim do panvice maso naspat a podavam. Ryza je najzdravsia uvarena, nie dusena. :-)
betka11
marienka44 toto mäskoje trochu iné ako čína,oleja dávam minimum, mám takú hrubú panvicu keď dám trošíčku viac oleja zostane mi to po okrajoch panvice a musím ho vyliať,ryžu myslíš uvarenú vo vode a zliatu/precedenú?lebo keď ju zalejem vodou ochutím,nechám povariť na slabom plameni a potom vypnutú dôjsť tak je tiež varená alebo sa mýlim?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia