Kuracie prsia naľahko

finczi - fotkafinczi, 22. júla 2014
Kuracie prsia naľahko
Foto: finczi

Je horúce počasie a zíde sa ľahký, ale sýty obed. Varím to rada, lebo je to rýchle a nezaťaží žalúdok. Aspoň môj nie...

2-3
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
3-4 ks
 hrsť (zmes)
2-4 PL (olej)
menšia
1 ČL
 štipka
podľa chuti
3 ČL zhruba
7 dcl asi
 alebo iná príloha




Postup

  1. 1

    Pokrájam si menšiu cibuľu na drobno, osmažím do sklovita na masti /vy podľa svojho výberu/, pridám červenú mletú papriku, pomiešam a priložím na kocky pokrájané kuracie prsia /samozrejme po predošlom upravení ako umytie, očistenie od blaniek a tukových bielych čiastočiek/. Premiešam, osolím a dusím, kým mi vedľa vrie voda /asi 7 dcl/, premiešam pár ráz, podlejem vriacou vodou, pridám mrkvu porezanú na kolieska /alebo inak-ako chcem/, pridám asi hrsť, dve mrazenej zmesi zeleniny ako napr.hrášok s kukuricou a pod., znova premiešam a dusím do polomäkka. Pridám petržlenovú vňať. Pripravím si zátrepku z hladkej múky a vody, ktorú dôkladne vymiešam a vlejem do jedla cez sitko, aby sa mi netvorili hrudky /istota je istota/. Dovarím, dochutím soľou, ak treba a peprom. Podávam s ryžou natural, alebo bielou ryžou. Chutné je to aj s cestovinami, napr.kolienkami. Niekedy to varím len s hráškom a doma tomu vravíme prsíčka na hrášku. Zátrepku je možné robiť aj so smotanou namiesto vody, ale to je potom menej diétne. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

evanaaa
Jednoduché a chutné, podobné - prsia so zeleninou robievam v rôznych obmenách a ako prílohu mávama ryžové rezance. Len vňaťky nevarím, dávam ich až nakoniec, pred vypnutím. @finczi , pekne to vyzerá aj na tanieri.