Kuracie na brokolici a smotanových zemiakoch (fotorecept)
Autor receptu: mariamka
Zas taký recept z jedného hrnca, pekáča, ktorý v tejto olympijskej dobe šetrí čas :)
40-50 minút na 175-180 °C |
Postup
- Kuracie mäso naporciujeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a poprášime majoránkou. Necháme postáť.
- Jenskú misu pomažeme olejom alebo masťou, navrstvíme zemiaky, ktoré sme osolili, orascovali, pokladieme ružičky brokolice, pokrájané rajčiny a nasekaný cesnak. Fotila som naozaj sporadicky :)
- Pokladieme ochutené mäso, polejeme smotanou, zakryjeme a pečieme asi 40 minút. Netreba podlievať, mäso aj zelenina si pustí dostatok šťavy.
- Na posledných 10-15 minút odkryjeme a necháme zapiecť.
- Podávame s ľahkým šalátom. Priznám sa, mne ten brokolicovo-zemiakovo-smotanový základ chutil sám o sebe. Nuž, ale chlapi potrebujú energiu :)