Kuracie mäso s bielou fazuľou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- V nižšom širšom hrnci zohrejeme olivový olej. Umyté a osušené kuracie stehná na ňom rýchlo osmažíme z každej
strany dohneda. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, prepasírovaný cesnak, sušený tymian a smažíme 2 minúty.
- Prilejeme víno a vodu alebo hydinový vývar. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Uvedieme do varu a na miernom ohni varíme 20 minút alebo dovtedy, kým mäso nie je mäkké. Pridáme precedenú fazuľu a prehrejeme ju.
- Kuracie stehná s fazuľou servírujeme posypané nahrubo posekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s chlebom alebo so zemiakovou kašou.
|