Kuracie mäso s bielou fazuľou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V nižšom širšom hrnci zohrejeme olivový olej. Umyté a osušené kuracie stehná na ňom rýchlo osmažíme z každej strany dohneda. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, prepasírovaný cesnak, sušený tymian a smažíme 2 minúty.
  2. Prilejeme víno a vodu alebo hydinový vývar. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Uvedieme do varu a na miernom ohni varíme 20 minút alebo dovtedy, kým mäso nie je mäkké. Pridáme precedenú fazuľu a prehrejeme ju.
  3. Kuracie stehná s fazuľou servírujeme posypané nahrubo posekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s chlebom alebo so zemiakovou kašou.