Kuracie à la Butter chicken - India
Autor receptu: choco
V poslednom čase ma inšpirovala indická kuchyňa, tak som skúsila pripraviť klasiku - Butter
chicken. Recept je prisposobený tomu, čo som momentálne mala k dispozícii, ale chutil
výborne aj tak :)
2 porcie |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia nakrájame na vačšie kúsky, dáme do misky a polejeme šťavou z 1 citróna, pridáme nasekanú chilli papriku a necháme chvíľu postáť. Asi 10 minút. Potom maso posypeme korením - peper, paprika, škorica a kari a necháme postáť ďalších 10 minút.
Medzitým si cibuľu a cesnak nakrájame na tenšie kúsky.
- Cibuľu osmažíme na oleji, pridáme cesnak a zázvor, a ja som pridala ešte malý kus chilli. Keď nám cibuľa zosklovatí, pridáme maso a opekáme. Postupne mierne podlejeme vodou alebo vývarom, ak máme. Necháme variť asi 8 minút a keď je maso polomakke, pridáme paradajkový pretlak. Podľa chuti dosolíme, osladíme alebo okoreníme. Nakoniec pridáme kus masla na zjemnenie
- Maso podávame s ryžou alebo s chlebovými plackami, recept na ne je na Vareche.
Dobrú chuť!