Kuracie krídla v rímskom hrnci fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 27. novembra 2010

Pečené s kelom a zemiakmi, podliate sladkou smotanou...ozaj a toto ste vedeli? Kel obsahuje vitamín C, vitamíny skupiny B, vitamín E a Zobraziť celý popisPečené s kelom a zemiakmi, podliate sladkou smotanou...ozaj a toto ste vedeli? Kel obsahuje vitamín C, vitamíny skupiny B, vitamín E a K. Je v ňom aj draslík, vápnik, horčík, železo, fosfor, selén a kyselina listová. Kto má problémy so žalúdkom, pečeňou alebo ho trápia črevné problémy, mal by jesť veeeľa kelu...

4-5
porcie
45 minút
príprava
95 minút
na 190 °C

Suroviny

700 g
1 ks
1 kg
1 ks
3-4 strúčiky
200 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    ...kel nakrájame ledabolo, ale tentokrát naozaj presne :-)...vložíme ho do namočeného rímskeho hrnca, na vrch naukladáme nakrájanú cibuľu s pokrájaným cesnakom. Posolíme a posypeme čerstvo mletým čiernym korením...

    Kuracie krídla v rímskom hrnci (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...očistené zemiaky nakrájame na kolieska s priemerom 3,76 cm, naukladáme na kel a posolíme...

    Kuracie krídla v rímskom hrnci (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...umyté, očistené, vydrhnuté, vypucované kuracie krídla...také nezoženiete, takže im to urobte vy, si položte na denko a veľkým nožom z nich odkrojte tú tenkú časť...(odložte na polievku)

    Kuracie krídla v rímskom hrnci (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...naukladajte ich na zemiaky, osolte, posypte ČMK, mletým zázvorom, sladkou paprikou a pokvapkajte olejom. Zakryte a vložte do studenej rúry asi na 73 minút, teplotu nastavte na 188-200°C...potom odkryté podlejte sladkou smotanou a krídielka zapečte pod grilom...asi 14 minút

    Kuracie krídla v rímskom hrnci (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...krídla sú už ugrilované, tak ich odložíme do tepla a zapečieme aj zemiaky...

    Kuracie krídla v rímskom hrnci (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...podávajte na tanieri, jedzte rukami a s veľkou chuťou, kosti treba nechať psovi, aj keď odborníci vravia, že hydinové by nemal...dobrú chuť

    Kuracie krídla v rímskom hrnci (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

jerica
jééj , elegancia aj v hrnci , chutné cítim tú vôňu až do obývaku , chrumky krídielka :-))
dorisa
Veľmi pekne spracovaný recept, kuriatko možem jest aj 7 dní v týždni. S tymi kosťami pre psa máš pravdu,aj naše dva westíky dneska mali kosti z kuraťa :((((((
palokuchki
Naozaj velmi pekne spracovany recept a urcite aj chutny. A ako vzdy od teba aj vtipne napisany.
evusik
kuracie kosti psovi ani omylom ak je Vám život Vášho psa milý.... a to myslím smrteľne vážne, kuracie kosti sú duté a vo vnútri tejto dutej kosti je ešte tenučká kostička ostrá ako ihlička. Tieto veľmi ostré kosti môžu psovi poškodiť žalúdok.... ale týka sa to predovšetkým stehenných kostí, takže krídelka obhrýzť a kostičky dať psovi je síce pekné a môžete, ale tie naše majú najradšej celé krídelká, zbytky sú pod ich úroveň :-) tie zemiačiky vyzerajú fantasticky a ostatné ani nehovorím dala by som si povedať a tí moji zbojníci tiež :-)
babidka
lakave :-) ale naozaj neviem ,ako mam kel nakrajat ledabolo ale presne ....:-) a dalsi problem budem mat so zemiakmi lebo nezodpovedaju rozmerom :-) Co ked jedlo nebude dobre ? Napriek vsetkemu si tie kridelka urobim- hoci od teba asi pochvalu za dokonalost nedostanem :-)
marianne69
Tak toto bude dobrucke a mam tip na dnesny obed,bude nas viac,takze receptik mi prisiel vhod,D....(a vsetko na to mam)
tinca
@enerrgizer excelentné, isto výborné, krídelká sú moje,krásne foto,čo dodať už len čakať na tie hrnce
enerrgizer
ďakujem :-)...ešte by som mal napísať, že kto čaká z toho kelu prívarok, bude sklamaný...nakrájané listy si zachovajú svoju štruktúru, ale sú výborné cesnakovo, kuracie... a tomu nášmu dávame len chrupavky :-)
marianne69
Tak som podla tvojho receptu dnes na obed ukuchtila a bolo to vyborne,akurat mi tam uslo viac zazvoru:-),ale smakovalo im.Neostalo ani na veceru,vseto padlo.
babav
@enerrgizer , vyborny receptik ako vsetky od teba.Prezrad nam
jeho povod.Je z kucharskej knihy ,alebo z tvojej vlastnej gurmanskej fantazie?
enerrgizer
ďakujem :-) @babav ja mám taký problém, že keď v obchode vidím pekné mäsko, zeleninu tak to musím kúpiť. Potom to dám do chladničky, mrazničky a potom mi manželka zakáže nakupovať a varím z toho, čo dom dal :-) kombinujem, dopĺňam, dokupujem ingrediencie. Už keď vidím mäso v obchode, nevidím ho surové, ale naservírované na tanieri aj s prílohou... varenie je moje veľké hobby, ale neviem variť podľa receptu...
malka1
hmm, to bude mňamka, už som si pridala recept a tešim sa, keď to urobím..vďaka ..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia