Kuracie krídla pečené s arašidovým maslom (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Tento recept som nasla v kucharskej knihe, ale som si ho trochu zmenila. Pred par mesiacmi tu bola debata o arasidovom masle. Nazory boli rozdielne. Niekto ho ma rad, niekto nie.
10 porcií |
20 minút príprava |
90 minút na 200 °C |
Postup
- Na panvici si poprazime cibulu a sampiony nakrajane na platky a roztlacene struciky cesnaku.
- Pridame paradajky nakrajane na tensie platky a este trochu poprazime.
- Kto ma rad stiplave moze pridat feferonku nakrajanu na tenke platky. Ja som paradajky nesupala. Komu vadia supky z paradajok, moze si paradajky osupat.
- Do mensej misky si odmerame arasidove maslo, sojovu omacku a vodu. Vsetko spolu dokladne premiesame. Podla chuti dosolime.
- Arasidovu omacku nalejeme na poprazene hriby a rozmiesame.
- Do misky na pecenie si ulozime umyte a osusene kridelka a posolime ich.
- Kridelka polejeme pripravenou omackou. Vidlickou ich poodtahujeme od seba, aby omacka popretekala dookola.
- Kridla pecieme vo vyhriatej rure 200C 90 minut. Prvych 20 minut pecieme prikryte. Potom kridla odokryjeme a dopecieme. Obcas premiesame.Podavame s udusenou ryzou a zeleninovym salatom. Z tohoto mnozstva bolo 10 porcii. Bolo nas vela musela som viacej navarit.