Kuracie krídla pečené s arašidovým maslom fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 28. januára 2011

Tento recept som nasla v kucharskej knihe, ale som si ho trochu zmenila. Pred par mesiacmi tu bola debata o arasidovom masle. Nazory boli Zobraziť celý popisTento recept som nasla v kucharskej knihe, ale som si ho trochu zmenila. Pred par mesiacmi tu bola debata o arasidovom masle. Nazory boli rozdielne. Niekto ho ma rad, niekto nie.

10
porcií
20 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

2 kg
3 ks
1/2 kg, nakrajane na platky
2 strúčiky
3 ks
3/4 salky
2 PL
1 salka
2 PL na opraženie




Postup

  1. 1

    Na panvici si poprazime cibulu a sampiony nakrajane na platky a roztlacene struciky cesnaku.

    Kuracie krídla pečené s arašidovým maslom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridame paradajky nakrajane na tensie platky a este trochu poprazime.

    Kuracie krídla pečené s arašidovým maslom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kto ma rad stiplave moze pridat feferonku nakrajanu na tenke platky. Ja som paradajky nesupala. Komu vadia supky z paradajok, moze si paradajky osupat.

    Kuracie krídla pečené s arašidovým maslom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do mensej misky si odmerame arasidove maslo, sojovu omacku a vodu. Vsetko spolu dokladne premiesame. Podla chuti dosolime.

    Kuracie krídla pečené s arašidovým maslom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Arasidovu omacku nalejeme na poprazene hriby a rozmiesame.

    Kuracie krídla pečené s arašidovým maslom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do misky na pecenie si ulozime umyte a osusene kridelka a posolime ich.

    Kuracie krídla pečené s arašidovým maslom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Kridelka polejeme pripravenou omackou. Vidlickou ich poodtahujeme od seba, aby omacka popretekala dookola.

    Kuracie krídla pečené s arašidovým maslom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Kridla pecieme vo vyhriatej rure 200C 90 minut. Prvych 20 minut pecieme prikryte. Potom kridla odokryjeme a dopecieme. Obcas premiesame.Podavame s udusenou ryzou a zeleninovym salatom. Z tohoto mnozstva bolo 10 porcii. Bolo nas vela musela som viacej navarit.

    Kuracie krídla pečené s arašidovým maslom (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

janger
Ja ho mam rada, to arasidove maslo. A s kuracinkou, vyborna kombinacia :-)!
samanka
@palokuchki toto určite vyskúšam. Arašidové maslo milujem, len sa od neho troška priberá, tak si už dávam pozor.Jedávala som ho ako "zdravú" verziu na ryžovom chlebíku :-))) Ale občas nezaškodí trocha "cholesterolu", nie?
tinca
@palokuchki nepoužívam arašidové maslo, môžeš priblížiť jeho chuť? A ešte do akých rcp ho používaš,díky
palokuchki
@tinca predstav si pomlete arasidy rozmiesane s maslom. Kupene arasidove maslo neni ochutene ma dost nevyraznu chut. Moze sa pouzivat na sladko alebo slano. Mam niekolko receptov, mozem pridat ked ich zase budem varit. My sme mali priatelov z Indonezie. Ti casto pouzivali toto maslo. @samanka viem, ze je to dost kaloricke. Ale aj vykrmena pecena hus je a obcas si ju doprajeme. Takze ak to lubis sem tam si to mozes dopriat...myslim...
samanka
jasnééé...ja veľmi kalórie nepočítam, len som mala obdobie, keď som za ho jedla lyžicou rovno z pohára..:-)) .... mám pocit, že zajtra ráno pošlem syna do obchodu, akurát mám pripravené kuracie, nie krídelká, ale stehienka, to nevadí, podstatné je arašidové masielko...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia