Kuracie krídla pečené s arašidovým maslom fotorecept
Foto: palokuchki
Tento recept som nasla v kucharskej knihe, ale som si ho trochu zmenila. Pred par mesiacmi tu bola debata o arasidovom masle. Nazory boli Zobraziť celý popisTento recept som nasla v kucharskej knihe, ale som si ho trochu zmenila. Pred par mesiacmi tu bola debata o arasidovom masle. Nazory boli rozdielne. Niekto ho ma rad, niekto nie.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
2 kg |
|
3 ks |
|
1/2 kg, nakrajane na platky |
|
2 strúčiky |
|
3 ks |
|
3/4 salky |
|
2 PL |
|
1 salka |
|
|
|
2 PL na opraženie |
|
Postup
-
1
Na panvici si poprazime cibulu a sampiony nakrajane na platky a roztlacene struciky cesnaku.
-
2
Pridame paradajky nakrajane na tensie platky a este trochu poprazime.
-
3
Kto ma rad stiplave moze pridat feferonku nakrajanu na tenke platky. Ja som paradajky nesupala. Komu vadia supky z paradajok, moze si paradajky osupat.
-
4
Do mensej misky si odmerame arasidove maslo, sojovu omacku a vodu. Vsetko spolu dokladne premiesame. Podla chuti dosolime.
-
5
Arasidovu omacku nalejeme na poprazene hriby a rozmiesame.
-
6
Do misky na pecenie si ulozime umyte a osusene kridelka a posolime ich.
-
7
Kridelka polejeme pripravenou omackou. Vidlickou ich poodtahujeme od seba, aby omacka popretekala dookola.
-
8
Kridla pecieme vo vyhriatej rure 200C 90 minut. Prvych 20 minut pecieme prikryte. Potom kridla odokryjeme a dopecieme. Obcas premiesame.Podavame s udusenou ryzou a zeleninovym salatom. Z tohoto mnozstva bolo 10 porcii. Bolo nas vela musela som viacej navarit.
Diskusia k receptu