Kuracie kari s hruškami
Autor receptu: cucu
Aj keď to pri pohľade na ingrediencie vyzerá zložito, je to veľmi jednoduché a chutné jedlo
:-) Veľa šťastia!
4 porcie |
60 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie mäso si nakrájame na rezance potrieme olivovým olejom, troškou medu, nastrúhaným zázvorom, posolíme a vložíme do chladničky.
- Na olivovom oleji opražíme časť póru(zvyšok pridáme neskôr) a pridáme namarinádované kuracie mäso. Keď mäso zbelie pridáme papriku(najlepšie červenú) nakrájanú na malé kocky , postrúhaný zázvor, chilli papričku, kari a cesnak.
- Pražíme za stáleho miešania a asi po 3minútach pridáme na drobno nakrájanú kapustu, zvyšok póru, sójovú omáčku, mangovú omáčku(alebo mango a chilli pastu) a hrušky z kompótu nakrájané na kocky. Ďalej miešame ďalších aspoň 3-5min a pridáme hruškovú štavu, vodu, solamyl. (2ČL na 1 dl vody). Dochutíme kari, čínskym korením a hruškovou vodou. Podávame s ryžou a kúskami hrušiek :) Dobrú chuť!