Kuracie kari s hruškami

Autor receptu: cucu

Aj keď to pri pohľade na ingrediencie vyzerá zložito, je to veľmi jednoduché a chutné jedlo :-) Veľa šťastia!

4
porcie
60 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie mäso si nakrájame na rezance potrieme olivovým olejom, troškou medu, nastrúhaným zázvorom, posolíme a vložíme do chladničky.
  2. Na olivovom oleji opražíme časť póru(zvyšok pridáme neskôr) a pridáme namarinádované kuracie mäso. Keď mäso zbelie pridáme papriku(najlepšie červenú) nakrájanú na malé kocky , postrúhaný zázvor, chilli papričku, kari a cesnak.
  3. Pražíme za stáleho miešania a asi po 3minútach pridáme na drobno nakrájanú kapustu, zvyšok póru, sójovú omáčku, mangovú omáčku(alebo mango a chilli pastu) a hrušky z kompótu nakrájané na kocky. Ďalej miešame ďalších aspoň 3-5min a pridáme hruškovú štavu, vodu, solamyl. (2ČL na 1 dl vody). Dochutíme kari, čínskym korením a hruškovou vodou. Podávame s ryžou a kúskami hrušiek :) Dobrú chuť!