Kuracie guľky v syrovo-smotanovej omáčke
Autor receptu: myalab
Jednoduchý recept a iná chuť kuracieho mäska
10 porcií |
45 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Kuracie prsia zomelieme. Pridáme najemno nasekanú cibuľu, soľ, bylinky, vajce a všetko dobre premiešame. Kto nemá bylinky môže použiť čerstvé mleté korenie. Dá sa ochutiť aj horčicou.
- Z hmoty tvarujeme cca 20 malých guliek, ktoré ukladáme na plech. Na tvarovanie guliek môžete použiť trochu strúhanky. Upečeme v predhriatej rúre pri teplote 170°C cca 10 - 15 minút.
- Ďalej si pripravíme smotanovú omáčku z nastrúhaého syra, pretlačeného cesnaku a primiešame smotanu. Zalejeme guľky a pečieme ešte 15 - 20 minút. Chuť omáčky presiakne do kuracích guliek. Po upečení posypeme petžlenovou vňaťou. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi alebo ryžou, kompótom alebo zeleninovým šalátom.