Foto: megdesign
V akcii mali kuracie pečienky. No nekúp to! :)
20 minút
príprava
príprava
90 minút
na 120 °C
na 120 °C
Postup
-
1
Surovú pečeň (kuraciu aj bravčovú), bravčový bok a cesnak pomelieme.
- 2
Pridáme všetky koreniny. Premiešame.
- 3
Masu vylejeme na pekáč, prikryjeme a pečieme 1 a 1/2 hod pri 120°C
- 4
Po upečení natrháme ešte teplý "koláč" na menšie kúsky...
- 5
a vložíme po dávkach do mixéra. Rozmixujeme na jemno.
- 6
Plníme do pohárov. Dáme sterilizovať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@esi ak vyskusas, daj info, ci chutila. :)
Ale nejaký tuk mi tam tiež chýba, nezabudol si uviesť v surovinách?
@jujoska tak, ako pise @eviana ,,,, pasteta je super jemna, prave tym mixovanim upeceneho... Keby som to robil opacne (co som aj dakedy robil), ze pomeliem, naplnim a uvarim, tak je strasne hrudkova, nechutna a ako pises ty, sucha...
Ziadne vajcia, smotana do pastety nepatria. Bocik je dost mastny, aby bola pasteta stavnata.. najskor skusit, potom polemizovat :P A neboj, neurazil som sa... poznam aj tvoj posob (svokra tak robi, ale dava aj vajcia a kazi sa jej...) :)
Cibulu ja az na vrch chleba.... Dava sa kacacia mast, pripadne vyvar z bocika koli huspeninke, ale to do bravcovej, lebo je suchsia ako kuracia. Tuto staci uplne bocik, ktory som opomenul v surovinach. :/
Pojdem za chvilu na obed, corknem krajec chleba, natriem a dam foto, ze aka je jemna, oki? :)
Paštéta sa mi páči, zatiaľ som robila iba zapekanú kuraciu na rýchly konzum.
@pseudocognac no preto, lebo minuly rok mi kolega priniesol z Chorvatska zo solivaru 10 kg balenie, tak inu nepouzivam...:)))) Ale je jedno, aku si das sol...
Ale tento tvoj recept ma zaujal, jednak zložením, jednak spôsobom prípravy. Tiež sa mi páči taká pekná hladká konzistencia, takže asi vyskúšam aspoň z polovičnej dávky. Najradšej by som si dala hneď, vyzerá náramne dobre.
Ja ked som pisal tie ingrediencie, mi uplne vypadol ten bok. Vsimol som si to az dnes, aj to ma baby upozornili. :)
V mrazaku ale este bocik mam :)
Dúfam, že neobanujem.
Dám vedieť....zajtra
sk.wikipedia.org/wiki/Zav...
áranie
"Zaváranie je spôsob tepelnej konzervácie potravín, pri ktorej sa pokrm v pohári tesne uzavrie viečkom a ohrieva na teplotu okolo 85 °C alebo vyššiu."
Soli som vela nedaval, nakolko cim viac solis pecen, tym je tvrdsia a tym padom suchsia. Pastetu len natriet na cerstvy chlieb, cibulku na vrch a posoli si kazdy, kolko zvladnu jeho oblicky :))))
Tiež nebudem sterilizovať v umývačke riadu, bo mám tu istú značku ako @lyali :) Ale isto ju vyskúšam, popačuje sa mi ... a tá predstava ňou natretého chleba s cibuľou, mňam :)
Ešte raz ďakujem.