Kuracia pečeň a zemiakové pampúšiky (fotorecept)
Autor receptu: frezia68
Inšpirovalo ma vysielanie v televízii Tajomstvo mojej kuchyne,len pečeň som robila podľa
mojej chuti.
30 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravím si potrebné potraviny,okrem zemiakov,ktoré sú už uvarené a štipľavej papričky,ktorú som zabudla pridať na tácku.
- Pečienky som očistila,umyla vysušila na obrúsku...
- a dala opiecť na prepražené maslo,ktoré znáša vysokú teplotu.
- Nepoužila som všetku pečeň,zo zvyšku bude nátierka....Pečeň sa má opekať,nie dusiť.
- Po upečení z obidvoch strán som pečeň vybrala na tanier....
- ... a na výpek som dala cibuľu,nakrájanú na drobno,po restovaní asi 5 min. som pridala olúpané a nakrájané jablko na malé kocky,trocha restovala spolu,osolila,okorenila a podliala vínom,pridala trocha rumu,podliala hovädzím vývarom a dusila asi 30 min.Pridala som med,lekvár ,papričku a majoránku a na záver pečienky,aby prešli varom a ochutili sa.Ako prílohu som robila zemiakové pampúšiky.Zemiaky som nastrúhala...
- ...pridala múky bezlepkové postupne,lebo s cestom sa pracuje trocha obtiažnejšie,ale asi z pól kg zemiakov mi vyšli 4 pampúšiky.Po zahnietení cesta som ho vyvaľkala asi na hrúbku 1 cm a vykrojila pampúšiky,ktoré som opiekla na troche ghee do ružova.
- A môže sa servírovať aj takto...
- A na záver jedna múdra myšlienka,ktorú som si zvečnila na poslednej dovolenke: