Kurací steak s bylinkovým cottage (fotorecept)

Autor receptu: martinis

Dnes som pripravoval kuracie prsia na grile a upiekol som k nim zemiaky s rozmarínom, podával s polníčkovým šalátom a bylinkovým cottage :)

3
porcie
50 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru necháme rozohriať na 200 °C. Zemiaky očistíme, umyjeme a nahusto do nich urobíme hlbšie zárezy, vymastíme malý pekáčik, zemiaky doň naukladáme a posypeme soľou a lístkami rozmarínu. Pokvapkáme olejom a dáme piecť na 40 minút.
  2. Cottage zmiešame s citrónovou šťavou a nasekáme bylinky, ktoré doň taktiež vmiešame, ochutíme soľou a čiernym korením. Polníček umyjeme, otrasieme z neho vodu a premiešame s nakrájanou cibuľou. Rozdelíme na taniere a pripravíme zálievku zmiešaním balzamika, soli, korenia a olivového oleja.
  3. Mäso umyjeme, podľa potreby prekrojíme alebo urobíme niekoľko zárezov do hrubšej časti, aby sa rýchlejšie prepieklo. Osolíme a ochutíme čerstvo namletým čiernym korením, gril necháme poriadne rozohriať. Grilujeme po 4 minúty z každej strany, tento čas sa môže líšiť podľa hrúbky mäsa.
  4. Hotové zemiaky vyberieme z rúry, preložíme na taniere a otvoríme v mieste zárezov, kde ich naplníme ochuteným cottage. Polníček tesne pred podávaním pokvapkáme zálievkou a podávame spolu s mäsom, na ktoré ešte možno pridať kúsok masla, a dielikmi citrónu :)
  5. Nájdete aj tu : http://martidee.wordpress.com/2014/02/23/nedelny-obed-kuracie-steaky-s-bylinkovym-cottage/