Kurací segedínsky guláš

Autor receptu: rosaneta

Pridávam recept na kurací segedínsky guláš , tak ako ho robím ja. Nemusí byť vždy, len z bravčového mäsa . Tentokrát som ho robila z kuracích prs. Stojí za vyskúšanie , nám veľmi chutí.

4 - 5
porcie
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do hrnca dáme olej , pokrájanú cibuľu a opražíme dosklovita. Pridáme umyté na kocky pokrájané kuracie prsia.
  2. Pridáme všetky koreniny, čierne korenie mleté , celé , červenú papriku sladkú, rascu a soľ.Necháme orestovať a potom podlejeme vodou a dáme dusiť tak 10 minút. Občas premiešame.
  3. Pridáme pokrájanú kyslú kapustu. Vlejeme aspoň 2 dcl vody a dusíme 30 - 35 minút.
  4. Múku rozmiešame s vodou a prilejeme do gulášu na zahustenie. Nakoniec pridáme kyslú smotanu , chvíľu ešte povaríme dochutíme ak je treba korením, soľou , paprikou .
  5. A máme hotový kurací segedínsky guláš.
  6. Podávame s knedľou / najlepšie domácou /. Je naozaj výborný , treba len vyskúšať - odporúčam:-)