Kurací segedínsky guláš
Autor receptu: rosaneta
Pridávam recept na kurací segedínsky guláš , tak ako ho robím ja. Nemusí byť vždy, len z
bravčového mäsa . Tentokrát som ho robila z kuracích prs. Stojí za vyskúšanie , nám veľmi
chutí.
4 - 5 porcie |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnca dáme olej , pokrájanú cibuľu a opražíme dosklovita. Pridáme umyté na kocky pokrájané kuracie prsia.
- Pridáme všetky koreniny, čierne korenie mleté , celé , červenú papriku sladkú, rascu a soľ.Necháme orestovať a potom podlejeme vodou a dáme dusiť tak 10 minút. Občas premiešame.
- Pridáme pokrájanú kyslú kapustu. Vlejeme aspoň 2 dcl vody a dusíme 30 - 35 minút.
- Múku rozmiešame s vodou a prilejeme do gulášu na zahustenie. Nakoniec pridáme kyslú smotanu , chvíľu ešte povaríme dochutíme ak je treba korením, soľou , paprikou .
- A máme hotový kurací segedínsky guláš.
- Podávame s knedľou / najlepšie domácou /. Je naozaj výborný , treba len vyskúšať - odporúčam:-)