Kumquatová marmeláda

2010 - bez fotky2010, 29. júna 2010
Kumquatová marmeláda
Foto: 2010

Pre tych co im rastie v kvetinaci alebo aj pre tych co maju urodu v zahrade a nepouzivaju postreky.Vyborna marmelada s exotickou chutou.Komquat je Zobraziť celý popisPre tych co im rastie v kvetinaci alebo aj pre tych co maju urodu v zahrade a nepouzivaju postreky.Vyborna marmelada s exotickou chutou.Komquat je kysly ale ma sladku supku a len trochu trpku.Pridali sme este jednu skoricu pri vareni .Dakdo pridava este aj trosku brandy...

15 minút
príprava
45 minút
na 110 °C

Suroviny

2 hrnceky
1 ks
1 hrncek
1/2 ks
1 hrncek




Postup

  1. 1

    Snazil som prepisat hodnoty na mensie miery my sme varili niekolko kg. a este ostalo na strome tolko kg. nema kdo oberat. Komquaty umyjeme a ostrym rozkrojime na polky a vybereme kostky trosku stlacime a vyskocia.Polky nakrajame na jemne platky.( babracka) najlepsie pri televizore. Povodny tradicny recept ako sme robili doteraz je zaliat vodou a nechat cez noc stat na chladnom mieste. Mama poradila aby sme to robili ako ona robi marhule zasypali cukrom na noc , ale my sme este pridali pomarancovu stavu a vodu.

    Kumquatová marmeláda - obrázok 1
  2. 2

    Na druhy den sme preliali zmes do hrnca pridali palicku skorice a varili na nizkom plameni a zbierali penu.Varili sme asi 45 minut dotial az je supka uplne makka.Minuly rok sme varili az do husta skor na lekvar tento rok na redsiu marmeladu netreba ziaden pektin citrusy ho obsahuju prirodzene. Preliali do poharov u nas je stale teplo tak pohare aj tak musia ist do velkej ladnicky.

    Kumquatová marmeláda - obrázok 2

Diskusia k receptu

babav
Vyzera to lakavo,ale take ovocie nepoznam?!Kedysi (davno)som sa cudovala dzemu zo zelenych paradajok,ktory varili v Bulharsku;
zvlastna chut,pre mna prilis sladke.
2010
babav,
ked mas rada pomarancovy dzem na toast ,tak by ti to chutilo je to taka lepsia verzia skor kombinacia mandarinky a citrona ( nerobi sa komercne , kumquaty su dost drahe).Inac je super natriet celu sunku pri peceni s tymto dzemom.
michsamant
tak som sa dozvedela zasa nieco nove, pretoze o tomto ovoci som ozaj este nepocula. @2010 u vas doma sa inak super vari
puntodadino
Ovalny kumquat/Fortunella obovata/ kupite v kvetinaci aj napr.v Hornbachu,je aj inde v ponuke medzi exotmi.Davajte pozor na preliatie-spolahlivo ho odrovnate.Inak plne slnko,zalievka podla pocasia.
cinkla
Kumquat v kvetinaci - hm, po kolkych rokoch asi vyda plody na marmeladu ?
Puntodadino a 2010 - robite si z nas srandu ?
2010
cinkla....hm. preto som prepisal na take mensie mnozstvo, no a nie je kvetinac ako kvetinac skor som mal napisat velky kybel...
inac svagrovi pekne rastie na slovensku a mal aj "urodu", Ale vazne aj male zarodia az moc , ze ich treba vyvazovat.
Daju sa kupit v Tescu len clovek nevie ci ich striekaju.
2010
Vylet na Korfu bol na daco dobry specializuju sa tam na kumguat, takze zmena receptu , treba nechat macat vo vode 3 dni ktoru menime kazdy den. Vyberieme , pokrajame a pokracujeme , tento rok sme pridali stavu z krvavych pomarancov.Netreba dlho varit a supka je makka...( dalsi je uz nalozeny v alkohole , bude az za par tyzdnov liqurere...)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia