Kumquatová marmeláda

Autor receptu: 2010

Pre tych co im rastie v kvetinaci alebo aj pre tych co maju urodu v zahrade a nepouzivaju postreky.Vyborna marmelada s exotickou chutou.Komquat je kysly ale ma sladku supku a len trochu trpku.Pridali sme este jednu skoricu pri vareni .Dakdo pridava este aj trosku brandy...

15 minút
príprava
45 minút
na 110 °C

Suroviny

Postup

  1. Snazil som prepisat hodnoty na mensie miery my sme varili niekolko kg. a este ostalo na strome tolko kg. nema kdo oberat. Komquaty umyjeme a ostrym rozkrojime na polky a vybereme kostky trosku stlacime a vyskocia.Polky nakrajame na jemne platky.( babracka) najlepsie pri televizore. Povodny tradicny recept ako sme robili doteraz je zaliat vodou a nechat cez noc stat na chladnom mieste. Mama poradila aby sme to robili ako ona robi marhule zasypali cukrom na noc , ale my sme este pridali pomarancovu stavu a vodu.
  2. Na druhy den sme preliali zmes do hrnca pridali palicku skorice a varili na nizkom plameni a zbierali penu.Varili sme asi 45 minut dotial az je supka uplne makka.Minuly rok sme varili az do husta skor na lekvar tento rok na redsiu marmeladu netreba ziaden pektin citrusy ho obsahuju prirodzene. Preliali do poharov u nas je stale teplo tak pohare aj tak musia ist do velkej ladnicky.