Kukuričná kaša na slano (fotorecept)

Kukuričná kaša na slano (fotorecept)
Foto: danculka
danculkaDanculka, recept pridal: 1. februára 2011 16:37Ďalšie jeho recepty

Suroviny

2
porcie
30
minút
príprava

Postup prípravy receptu

Dnes som sa rozhodla zaspomínať na časy,ked´som bola ja ešte dievča,starká dosť často robila kukuričnú kašu,väčšinou to bolo na slano,s cibuľou a slaninou .Ja dnes robím bez slaniny,lebo chránim ,,ockov cholesterol,,Po obchodoch som hľadala nejakú mletú kukuricu na tú kaša,našla som,kukuričnú krupicu a tu je starkej kaša v mojej úprave,ale s ockom /manželom /sme si veru dobre zaspomínali na zašlé časy...
Kukuričná kaša na slano (fotorecept) - obrázok 1

Mliečko osolíme a do teplého prisypeme kukuričnú krupicu za stáleho miešania povaríme 2-3 min.,kým nezhustne...
Kukuričná kaša na slano (fotorecept) - obrázok 2

uvarenu dáme do vymastenej formy a pri 250 st.,pečieme do ružovkava..
Kukuričná kaša na slano (fotorecept) - obrázok 3

medzi tým si pestujeme cibuľku...
Kukuričná kaša na slano (fotorecept) - obrázok 4

upečenú vyklopíme a zdobíme cibuľkou,kto môže tak aj slaninkou...
Kukuričná kaša na slano (fotorecept) - obrázok 5

a môžeme podávať.Dobrú chuť!
Kukuričná kaša na slano (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

12 komentárov k receptu
  • julica, 1. februára 2011 o 19:58
    mne takáto, ale neupečená, chutila so sladkým mliekom :) polenta


  • zdenuschka, 2. februára 2011 o 13:20
    Jedla som tiež len takú uvarenú, pečená môže byť fajná...ďakujem za receptík a dobrý tip, vyskúšam :)


  • danculka, 2. februára 2011 o 14:16
    Ďakujem za komentáre...


  • mgut, 2. februára 2011 o 19:34
    Dobrý nápad ,tiež som davno nerobila, a ked,tak som nezapekala.Vyskušam. Ešte že Ta tu máme a oprašuješ tie dobré staré chuťovky, díky.


  • danculka, 2. februára 2011 o 19:59
    Som zvedavá,že kde sa táraš...


  • zornicka5, 2. februára 2011 o 22:12
    Tak to bolo presne ako u mojej starkej. Ta ju však robievala veľmi rýchlo a jedoducho, a tak ju teraz robievam aj ja. Robievam ju do vody, osolenej, pridám kukuričnú krupicu, varím do zhusthutia, viac alebo menej podľa chut a potom ju iba polejem rozpustením masielkom, alebo dám kúsoček masielka ešte na horúcu kašu a to sa roztopí. A s kyslým mliečkom chutí najiac. Mňam a dobrú chuť.


  • danculka, 3. februára 2011 o 08:03
    No,vidíš vyskúšam aj ja ....


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 5 komentárov)
  • cchikung, 3. februára 2011 o 20:30
    My sme ju zapíjali kapustnicou,čerstvo nabratou zo súdka.Výborný recept.Ďakujem.


  • danculka, 3. februára 2011 o 20:33
    Vidíš,túto vodu z kapusty teraz veľmi odporúčajú,čistí črevá a má veľa,veľa vytamínov...


  • miroslavcek, 5. apríla 2011 o 15:57
    papal som to este ked som nemal zuby a teraz ked ked ich uz nemam no je to zradlo na 1.


  • miroslavcek, 17. mája 2011 o 16:00
    Teraz som skusal na slano zapecenu,fantazia nebicko v papulke.


  • danculka, 17. mája 2011 o 16:37
    Vidíš,nemusí byť kus mäsa vždy na tanieri:))))))))))



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist