Kukuričná kaša na slano (fotorecept)

Kukuričná kaša na slano (fotorecept)
Foto: danculka
danculkaDanculka, recept pridal: 1. februára 2011 16:37Ďalšie jeho recepty

Suroviny

2
porcie
30
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Dnes som sa rozhodla zaspomínať na časy,ked´som bola ja ešte dievča,starká dosť často robila kukuričnú kašu,väčšinou to bolo na slano,s cibuľou a slaninou .Ja dnes robím bez slaniny,lebo chránim ,,ockov cholesterol,,Po obchodoch som hľadala nejakú mletú kukuricu na tú kaša,našla som,kukuričnú krupicu a tu je starkej kaša v mojej úprave,ale s ockom /manželom /sme si veru dobre zaspomínali na zašlé časy...
Kukuričná kaša na slano (fotorecept) - obrázok 1

2

Mliečko osolíme a do teplého prisypeme kukuričnú krupicu za stáleho miešania povaríme 2-3 min.,kým nezhustne...
Kukuričná kaša na slano (fotorecept) - obrázok 2

3

uvarenu dáme do vymastenej formy a pri 250 st.,pečieme do ružovkava..
Kukuričná kaša na slano (fotorecept) - obrázok 3

4

medzi tým si pestujeme cibuľku...
Kukuričná kaša na slano (fotorecept) - obrázok 4

5

upečenú vyklopíme a zdobíme cibuľkou,kto môže tak aj slaninkou...
Kukuričná kaša na slano (fotorecept) - obrázok 5

6

a môžeme podávať.Dobrú chuť!
Kukuričná kaša na slano (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (4,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • julica, 1. februára 2011 o 19:58
    mne takáto, ale neupečená, chutila so sladkým mliekom :) polenta


  • zdenuschka, 2. februára 2011 o 13:20
    Jedla som tiež len takú uvarenú, pečená môže byť fajná...ďakujem za receptík a dobrý tip, vyskúšam :)


  • danculka, 2. februára 2011 o 14:16
    Ďakujem za komentáre...


  • mgut, 2. februára 2011 o 19:34
    Dobrý nápad ,tiež som davno nerobila, a ked,tak som nezapekala.Vyskušam. Ešte že Ta tu máme a oprašuješ tie dobré staré chuťovky, díky.


  • danculka, 2. februára 2011 o 19:59
    Som zvedavá,že kde sa táraš...


  • zornicka5, 2. februára 2011 o 22:12
    Tak to bolo presne ako u mojej starkej. Ta ju však robievala veľmi rýchlo a jedoducho, a tak ju teraz robievam aj ja. Robievam ju do vody, osolenej, pridám kukuričnú krupicu, varím do zhusthutia, viac alebo menej podľa chut a potom ju iba polejem rozpustením masielkom, alebo dám kúsoček masielka ešte na horúcu kašu a to sa roztopí. A s kyslým mliečkom chutí najiac. Mňam a dobrú chuť.


  • danculka, 3. februára 2011 o 08:03
    No,vidíš vyskúšam aj ja ....


  • cchikung, 3. februára 2011 o 20:30
    My sme ju zapíjali kapustnicou,čerstvo nabratou zo súdka.Výborný recept.Ďakujem.


  • danculka, 3. februára 2011 o 20:33
    Vidíš,túto vodu z kapusty teraz veľmi odporúčajú,čistí črevá a má veľa,veľa vytamínov...


  • miroslavcek, 5. apríla 2011 o 15:57
    papal som to este ked som nemal zuby a teraz ked ked ich uz nemam no je to zradlo na 1.


  • miroslavcek, 17. mája 2011 o 16:00
    Teraz som skusal na slano zapecenu,fantazia nebicko v papulke.


  • danculka, 17. mája 2011 o 16:37
    Vidíš,nemusí byť kus mäsa vždy na tanieri:))))))))))


  • jurka, 16. augusta 2014 o 20:03
    Zajtra bude na večeru. Už teraz mi tečú slinky. Ďakujem za recept.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist