Kukuč spod tvarohu fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 31. mája 2012

Prinášam pre vás zaujímavý, jednoduchý a pritom zákusok o ktorom sa môžem bez váhania vyjardiť že,,nebíčko v papuľke,,,.Vynikajúca jemná chuť tvarohu spojená s kakaom.Lahučký Zobraziť celý popisPrinášam pre vás zaujímavý, jednoduchý a pritom zákusok o ktorom sa môžem bez váhania vyjardiť že,,nebíčko v papuľke,,,.Vynikajúca jemná chuť tvarohu spojená s kakaom.Lahučký ako vánok.

10
porcií
40 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto na guličky:
125 g
200 g
3 lyžice
150 g
2 ks
1/2 sáčku
Tvarohové cesto:
500 g
200 g
125 g
2 bal.
4 ks
1 ks
4 ks
 (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Hneď na začiatku poznamenávam, že v žiadnom prípade nepoužite v tomto zákusku Heru, alebo iný tuk..použila som maslo a je vynikajúce.Preosiala som si hladkú múku, pridala som 125g. masla,2 vajcia celé,3 lyžice kakao, práškový cukor 150g. a pol prášku do pečiva.

    Kukuč spod tvarohu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetky suroviny som zmiešala.Vytvorené cesto som hneď uložila dochladničky na pol hodinu.

    Kukuč spod tvarohu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokial sa cesto chladilo, pripravila som si suroviny na tvarohové cesto.V prvom rade som do tvarohu nastrúhala kôru z jedného citronu.Do miešacej misy som dala: 125g. masla,4 žltka,a 200g. práškový cukor a 2 vanilkové cukry.Toto všetko som vym iešala do peny..

    Kukuč spod tvarohu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do vymiešanej hmoty som pridala jeden vanilkový pudingový prášok a opatrne som ho vpracovávala ho žltkovej hmoty.

    Kukuč spod tvarohu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som tvaroh a opatrne som ho vmiešala do tejto hmoty..

    Kukuč spod tvarohu (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na záver som vyšlahala bielky na tvrdý sneh a opatrne som ho vmiešala do tvarohovej hmoty.

    Kukuč spod tvarohu (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vybrala som z chladničky guľkové cesto , vytvorila som guľky o veľkosti orecha a ukladala na maslom vymazaný pekáč.Guľky som si ale vytvorila po pol hodine uložila na pekáč a zase vrátila do chladu..a to preto, lebo pokial vymiešam tvarohovú hmotu, guľky by zmäkli a netvorili by pekný celok.

    Kukuč spod tvarohu (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na studené guličky som vyliala tvarohové cesto.Pokryla som celý povrch.

    Kukuč spod tvarohu (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Koláč je pripravený do trúby. Trúbu som vyhriala na 160st. a piekol sa 45.minút.

    Kukuč spod tvarohu (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Upečený koláč.

    Kukuč spod tvarohu (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Koláč v reze.Krája sa tak, aby zo štyroch strán kukučkovalo hnedé oko spod tvarohu.Vtedy je to nie len fajné, ale aj pekné.Prajem vám dobrú chuť.

    Kukuč spod tvarohu (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

tiziana
geniááálny recept!!! určite vyskúšam, ukladám, ďakujem :-)
cica2
ako krásne v reze ukáže a tvarohový, mňam :-))
mataliptak
že wau ... krásne a nepochybne aj velmi chutné ... už aj ukladám a cez výkend upečiem , vyzerá , že je aj jednoduchý ... mňaaaam ...
marijanka712
@izabella929 krásne sa ti vydaril- je velmi chutný doporučujem- málinko si ma predbehla , minulý týžden som ho piekla len som ho nestihla sem dať nevadi hlavne vec že je tu ty ho máš krajši mala si pekné vajíčka ja ho mám bledší máš dobrý zdroj na vajíčka domáce????
izabella929
@marijanka712 , díky,-) veď nakoniec je to jedno, kto ho sem pridá...a dokonca čítam, že už tu je...nevadí.-) ano mám dodávateľa z farmy..donáša mi mlieko, smotanu, tvaroh, syr a úplne čerstvé vajíčka..som rada, majú krásne žltka žltučké...teším sa.-) práve dnes mi doniesol výrobky, takže som upiekla koláčik.-)
micca
nema chybu uz je naplanovany na sobotu dakujem
sovka62
Jednoduchý, málo náročný a efektný. Už som ho užila, veď sa raz zíde.
valeri
Piekla som ho asi pred po lrokom, ale nejako sa mi nevydaril. Guľky po upečení boli suché, skoro sa rozsýpali, neviem, kde som urobila chybu. Musím skontrolovať suroviny s Tvojim receptom.
valeri
Môj recept sa zhoduje s Tvojím, tak neviem.
izabella929
@valeri..mne sa výborne robili guľky a vôbec sa mi nerozpadali ..dokonca som čítala, že ruky si museli omáčať vo vode.Ja som použila maslo mäkké.Musela som ho dať do chladničky, inak by sa mi nedalo sformovať guľky.Videla som na fotách , že tie guľky boli ťažko formovateľné.Vidíš na mojom fote, že cesto bolo rozliate v tanieri, nebola to hrudka tvrdej hmoty.Dokonca som uvažovala, že zabalím do guľky čerešne.
anap
Parádny receptík!Zajtra bude na programe.Syn nemá rád plnkové koláčiky.Tak sa mu zavďačím.
valeri
No pri robení som nemala problémy, len ke´d sa to upieklo, nebolo to ono.
izabella929
@sonulienka , ja som sem prišla na varechu až koncom minulého roka, netušila som, že tu tento koláčik už je..prepáč, keby som to bola vedela, nedám ho už sem..hľadala som pod tvarohové koláče, tento mi neukázalo...ospravedlňujem sa...)
mracik9
tak toto hej,to si určite dáme povedať,kuk sem kuk tam,vyzerá krásne,už len kúpiť tvaroh a ide sa nato,ďakujem
abend
@izabella 929 tvaroh má byť hrudkovitý alebo krémový, nerada by som niečo pri realizácii tohoto zaujímavého receptu pokazila. Vďaka za odpoveď.
izabella929
@abend , ja nekupujem tvaroh v obchode...mne nosia z farmy...takže je skôr taký hrudkovitý,,,veď v konečnej fáze na tom ani nezáleží, lebo sa zmieša s vajíčkovo-cukrovou hmotou...a potom ide do toho ešte sneh...nech sa ti vydarí.-))))budem veľmi rada.-) ďakujem pekne za komentár.-)
astheart
:DDDD Ty tři recepty jsou naprosto totožné........ Ale to nic nemění na tom, že je to opravdu mňamkový koláč!
abend
@izabella929 nooo, to sa niekto má keď má tvaroh z farmy, to Ti my Bratislavčania máme čo ( jasné, že v dobrom) závidieť. Ďakujem za odpoveď.
izabella929
@abend , nie žy by som ťa chcela nahnevať,,.-)) ale z farmy mám aj čarstvé vajíčka, smotanu, syry,mlieko a tvaroh...) som rada, ver mi to...
rozmarin
Výborný koláčik, už je v KK. A dobre, že si ho sem dala, ja som napríklad ten prvý recept nezachytila a bolo by to škoda nemať ho :-)
jerica
včera som si recept veru vytlačila , jednoduchý a pritom ideš na istotu , nie je čo pokaziť,ja si ho vyskúšam s trochou iným postupom,(pre mňa jednoduchšie)určite spravím foto a prilepím ti ho k receptiku.
tetrisss
uz sa pecie, uz aj vonia, robil sa uzasne, hehe aj ja mam domace vajcia a tvaroh sama sebou robeny, len to nebudem moct ochutnat, to ma stve.
evanaaa
Koláčik na jednotku! Mimochodom, mňa inšpiroval k niečomu podobnému : Spraviť si guľky z punčoviny a potom ich zaliať klasickým piškótovým cestom. Ale myslím, že dobré by bolo oboje.
svetlana9
vau - aké logicko jednoduché - estetické a mňamka - nezabudnuteľné chvíle musia pri tom byť - ukladám do KK
izabella929
@svetlana9..ano máš pravdu, vynikajúci chuťou a príjemný na posedenie pri kafíčku.-)) včera sme posedeli a chutnali...všetci chválili.-)) dík za komentár.-)
mataliptak
výýýborný koláčik , robila som ho v sobotu aby bol aj na nedelu ale ..... no neostalo :-) bol vynikajúci ... dakujem krásne , bude u nás častejšie ...
izabella929
@mataliptak , veľmi pekne ďakujem a teším sa, že vám chutil.-)))aj u nás patrí medzi obľúbené zákusky.-)))aj Kyjevské rezy sú vynikajúce, doporučujem vyskúšať.-)))
zdenkas
Dnes som piekla túto dobrotu,ale.....ja som ale polepetko ,koláč som krájala pomedzi guličky-v reze tú guličku nevidieť,no neurobte túto chybičku krásy,ale na chuti to neubralo
izabella929
@zdenkas , nič sa nedeje, druhý krát si to urobíš inak, podstata je ten pôžitok z výborného zákusku.-)))držím palce a veľmi sa teším, že chutí.-)))
helaxa
Je to veľmi pekné a výborný nápad, aký rozmer plechu ste použili.
ancicka
Takýto som robila už viac krát,no ja ho mám pod názvom guličkový.Ešte na teplý dám pochuťkovú smotanu.
sovka62
Už sa zišiel, piekla som ho v sobotu, úspech veľký preveľký, len tak mizol z misy a vnučka pýta recept. Ďakujem.
izabella929
@sovka62...ve ľmi pekne ďakujem za vyskúšanie receptu:-) radosť mám dvojnásobnú, pretože ťa považujem za výnimočnú kuchárku...veľmi ma teší, že vám všetkým chutil tento skvelý zákusok...) pokiaľ mi nič nepríde do cesty, koncom týždňa budem piecť podobný zákusok, ale výbornejší...sleduj recept...
kukulienka71
@izabella929 ,tvaroh bol dnes obetovaný na tvoj oltár,malá mi pomáhala s guličkami,výborný koláčik,dala som špaldovú múku a miesto kôry lyžičku šťavy z citróna.Odporúčam!!

izabella929
@kukulienka71..ve ľmi sa teším, že sa vám koláčik vydaril a ešte vgiac, že vám chutil...))vyzerá báječne.-)krájala som ho v strede guľky, vtedy sa z každej strany z okienka pozeral kakaový kukuč...) pozdravujem dcérenku-šikuľku.-)
1x kafri
kukulienka71
ahá!to som nejak nedomyslela:-)však nabudúce;-)dcérka sa unavila pri pečení,aj mi zaspala teraz,ďakujem pekne!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia