Kukuč spod tvarohu (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Prinášam pre vás zaujímavý, jednoduchý a pritom zákusok o ktorom sa môžem bez váhania vyjardiť že,,nebíčko v papuľke,,,.Vynikajúca jemná chuť tvarohu spojená s kakaom.Lahučký ako vánok.

10
porcií
40 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Hneď na začiatku poznamenávam, že v žiadnom prípade nepoužite v tomto zákusku Heru, alebo iný tuk..použila som maslo a je vynikajúce.Preosiala som si hladkú múku, pridala som 125g. masla,2 vajcia celé,3 lyžice kakao, práškový cukor 150g. a pol prášku do pečiva.
  2. Všetky suroviny som zmiešala.Vytvorené cesto som hneď uložila dochladničky na pol hodinu.
  3. Pokial sa cesto chladilo, pripravila som si suroviny na tvarohové cesto.V prvom rade som do tvarohu nastrúhala kôru z jedného citronu.Do miešacej misy som dala: 125g. masla,4 žltka,a 200g. práškový cukor a 2 vanilkové cukry.Toto všetko som vym iešala do peny..
  4. Do vymiešanej hmoty som pridala jeden vanilkový pudingový prášok a opatrne som ho vpracovávala ho žltkovej hmoty.
  5. Pridala som tvaroh a opatrne som ho vmiešala do tejto hmoty..
  6. Na záver som vyšlahala bielky na tvrdý sneh a opatrne som ho vmiešala do tvarohovej hmoty.
  7. Vybrala som z chladničky guľkové cesto , vytvorila som guľky o veľkosti orecha a ukladala na maslom vymazaný pekáč.Guľky som si ale vytvorila po pol hodine uložila na pekáč a zase vrátila do chladu..a to preto, lebo pokial vymiešam tvarohovú hmotu, guľky by zmäkli a netvorili by pekný celok.
  8. Na studené guličky som vyliala tvarohové cesto.Pokryla som celý povrch.
  9. Koláč je pripravený do trúby. Trúbu som vyhriala na 160st. a piekol sa 45.minút.
  10. Upečený koláč.
  11. Koláč v reze.Krája sa tak, aby zo štyroch strán kukučkovalo hnedé oko spod tvarohu.Vtedy je to nie len fajné, ale aj pekné.Prajem vám dobrú chuť.