Krúpové mäsové gule v paradajkovej omáčke

archaaArchaa, 41 ročná žena, Mníchov, Nemecko, 15. januára 2016 22:00
Ďalšie jej recepty »

Krúpové mäsové gule v paradajkovej omáčkeFoto: archaa

V podstate niečo na spôsob plnenej papriky. Milujem jačmenné krúpy a jednoducho ich mám v plnke radšej ako ryžu. Chutia v nej skvelo. Do omáčky pridávam paradajkový džús odkedy som ochutnala paradajkovú omáčku mojej veľmi dobrej známej pochádzajúcej z Maďarska.. skúste...

4-6
porcie
15 min
príprava
40 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Krúpy uvaríme v osolenej vode do polomäkka a necháme vychladnúť. Zmiešame s mäsom, vajíčkami, najemno nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, osolíme a okoreníme. Dobre všetko premiešame a formujeme gule, ktoré hádžeme do omáčky. Tú si pripravíme nasledovným spôsobom:

  2. 2

    Urobíme svetlú zápražku z oleja a múky. Podlejeme 200ml teplej vody a dobre premiešame. Prilejeme paradajkový džús a pasírované paradajky. Osolíme a okoreníme. pridáme bobkový list, klinčeky, škoricu a štipku cukru. Privedieme do varu.


  3. 3

    Varíme spolu ešte pol hodiny a podľa potreby ešte dochutíme.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 20 ľudí (4,7 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist