Krúpové mäsové gule v paradajkovej omáčke

Autor receptu: archaa

V podstate niečo na spôsob plnenej papriky. Milujem jačmenné krúpy a jednoducho ich mám v plnke radšej ako ryžu. Chutia v nej skvelo. Do omáčky pridávam paradajkový džús odkedy som ochutnala paradajkovú omáčku mojej veľmi dobrej známej pochádzajúcej z Maďarska.. skúste...

4-6
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Krúpy uvaríme v osolenej vode do polomäkka a necháme vychladnúť. Zmiešame s mäsom, vajíčkami, najemno nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, osolíme a okoreníme. Dobre všetko premiešame a formujeme gule, ktoré hádžeme do omáčky. Tú si pripravíme nasledovným spôsobom:
  2. Urobíme svetlú zápražku z oleja a múky. Podlejeme 200ml teplej vody a dobre premiešame. Prilejeme paradajkový džús a pasírované paradajky. Osolíme a okoreníme. pridáme bobkový list, klinčeky, škoricu a štipku cukru. Privedieme do varu.


  3. Varíme spolu ešte pol hodiny a podľa potreby ešte dochutíme.