Krúpy s bravčovým mäsom
Krupoto s mletým mäsom a so špenátom (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Poznáte to, keď vonku prší a je tak “čvachtavo”... a žiada sa niečo na zahriatie a zaplnenie
žalúdka?
Toto jedlo je presne do takéhoto dňa.
Recept je od mojich obľúbených A. Carluccio a G. Contaldo.
4 porcie |
10 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Na troche olivového oleja opražíme nakrájanú cibuľu a pridáme mäso. Opečieme do “chrumkava”. Pridáme premyté krúpy.
- Krúpy poopekáme a zalejeme vínom. Nasleduje špenát.
- Dolievame vývarom, vždy po “žufankách” .. ( naberačkách :-)) )
Dávame pozor, vždy musí byť dostatočné množstvo vývaru, nesmie sa vyvariť do sucha.
- Asi tak po 45 min máme navarené. Krupoto by malo byť “mokré” ... “čvachtavé” ako to počasie.