Krúpoto s hokkaido a hráškom

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 29. septembra 2014

Milujem tekvicu, krúpky aj hrášok. Všetko som spojila v jedno, fantastické, vyskúšajte, verím, že určite bude chutiť :-)

2
porcie
15 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g najmenšie
1 ks menšia
250 g
1 ks väčšia
 horúca
 nerafinovaná




Postup

  1. 1

    Tekvicu opláchnite, prekrojte, vydlabte striedku (aj s jadierkami môžete použiť na vývar), ošúpte.

  2. 2

    Dužinu nastrúhajte na hrubšie a šupku pokrájajte na menšie.

  3. 3

    Cibuľu nakrájajte na menšie, dajte dusiť na kokosovom oleji prípadne slnečnicovom, pridajte nastrúhanú tekvicu, premyté krúpky, premiešajte, zalejte horúcou vodou a nechajte dusiť za občasného miešania. Vodou zalejte akurát, podlievajte postupne teda varte na spôsob talianskeho risotta.

  4. 4

    Pred koncom dovarenia pridajte hrášok, maslo podľa chuti, osoľte, premiešajte, zakryte pokrievkou a vypnite. Nechajte postáť. Ja krúpky milujem, keď sú al-dente :-)

  5. 5

    Tekvicovú šupku opražte na kokosovom oleji, jemne posoľte a posypte krúpoto.

  6. 6

    Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

jamarlen
rcp. sa mi páči, krúpky varíme často na slano aj sladko, opražené tekvicové šupky určite skúsime, to by ma veru nenapadlo...
ampara
Krúpy mám veľmi rada,hlavne na slano, vyskúšam aj s tekvicou,vďaka,5*!
huck
Krupove jedla mame velmi radi. Vynikajuci receptik - vdaka. Podla mna sa krupy varia dlhsie ako tekvica(skoda ju dlho varit), preto by som najskor na podusenu cibulu dala krupy, nejaky cas podusila, malo podliala a az na polouverene krupy pridala tekvicu a na konci ten hrasok ( ako ty vravis- na sposob talianskeho risotta ). A s tymi oprazenymi supkami , je to pre mna pravy objav :)
letisia
Potrebujem zaradiť do stravy krúpy, takže si mi svojim receptom pomohla. Dnes bude na večeru. Opečené šupky sú dobrý nápad. Ja som zatiaľ používala iba šupky zo zelených tekvíc. Opražím cibuľku, na nej opražím do mäkka pokrájané šupky, zalejem rozšľahanými vajíčkami a tak urobím praženicu. Tie šupky v nej pripomínajú dusené huby.
terinka55
Pekný recept, parádna fotka. Určite aj výborná chuť. KK a za 5*
jozka2
Krupove jedla mam aj ja velmi rada,kedze krupy nesmiem vymenim za nieco bez lepku.5*
kecemis
Velmi chutne vyzerajuci receptik. Uz len te obrazok, proste ako obrazok.
ilusa
prave si idem druhy krat nalozit,je to vyborne,ja som este nasruhala navrch syr,nema to chybu
ildinka
práve som mala na obed krúpy s porikom a hubami.....vyskúšam aj s tekvicou a hráškom.....

katkat
skvele jedlo, urobila som si na veceru, akurat som nemala nervy na struhanie tekvice, tak som ju nakrajala na male kocky, ale jedlu to neublizilo :) vyborne a odporucam :)
janikbj
dnes sme mali na obed a bez debaty dávam 5*. odporúčam. akurát som to ešte ochutila sušenou šalviou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia