Krúpoto s hokkaido a hráškom
Autor receptu: zuzananoskova
Milujem tekvicu, krúpky aj hrášok. Všetko som spojila v jedno, fantastické, vyskúšajte, verím, že určite bude chutiť :-)
2 porcie |
15 minút príprava |
10-15 minút tepelná úprava |
Postup
- Tekvicu opláchnite, prekrojte, vydlabte striedku (aj s jadierkami môžete použiť na vývar), ošúpte.
- Dužinu nastrúhajte na hrubšie a šupku pokrájajte na menšie.
- Cibuľu nakrájajte na menšie, dajte dusiť na kokosovom oleji prípadne slnečnicovom, pridajte nastrúhanú tekvicu, premyté krúpky, premiešajte, zalejte horúcou vodou a nechajte dusiť za občasného miešania. Vodou zalejte akurát, podlievajte postupne teda varte na spôsob talianskeho risotta.
- Pred koncom dovarenia pridajte hrášok, maslo podľa chuti, osoľte, premiešajte, zakryte pokrievkou a vypnite. Nechajte postáť. Ja krúpky milujem, keď sú al-dente :-)
- Tekvicovú šupku opražte na kokosovom oleji, jemne posoľte a posypte krúpoto.
- Dobrú chuť :-)