Krúpoto s hokkaido a hráškom

Autor receptu: zuzananoskova

Milujem tekvicu, krúpky aj hrášok. Všetko som spojila v jedno, fantastické, vyskúšajte, verím, že určite bude chutiť :-)

2
porcie
15 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tekvicu opláchnite, prekrojte, vydlabte striedku (aj s jadierkami môžete použiť na vývar), ošúpte.
  2. Dužinu nastrúhajte na hrubšie a šupku pokrájajte na menšie.
  3. Cibuľu nakrájajte na menšie, dajte dusiť na kokosovom oleji prípadne slnečnicovom, pridajte nastrúhanú tekvicu, premyté krúpky, premiešajte, zalejte horúcou vodou a nechajte dusiť za občasného miešania. Vodou zalejte akurát, podlievajte postupne teda varte na spôsob talianskeho risotta.
  4. Pred koncom dovarenia pridajte hrášok, maslo podľa chuti, osoľte, premiešajte, zakryte pokrievkou a vypnite. Nechajte postáť. Ja krúpky milujem, keď sú al-dente :-)
  5. Tekvicovú šupku opražte na kokosovom oleji, jemne posoľte a posypte krúpoto.
  6. Dobrú chuť :-)