Krúpna baba
Autor receptu: redakcia
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup- Zemiaky očistíme a necháme uvariť do mäkka. Vodu z uvarených zemiakov vylejeme na krúpy a necháme ich chvíľu zapariť. Bravčové oškvarky na jemno pomelieme spolu s vareným údeným mäsom, pridáme pretlačené zemiaky so zaparenými krúpami.
- Masu dochutíme roztlačenými strúčikmi cesnaku a čiernym mletým korením. Plech vymastíme a vylejeme naň pripravenú hmotu.
- Pečieme v teplovzdušnej rúre pri teplote 180 stupňov Celzia 30 minút.
- NÁŠ TIP: Krúpna baba je chutná so sladkým alebo kyslým mliekom, žinčicou, cmarom. V minulosti patrila
k slávnostným jedlám, podávala sa napríklad na svadbách, krstinách a páračkách.
|