Krúpna baba

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zemiaky očistíme a necháme uvariť do mäkka. Vodu z uvarených zemiakov vylejeme na krúpy a necháme ich chvíľu zapariť. Bravčové oškvarky na jemno pomelieme spolu s vareným údeným mäsom, pridáme pretlačené zemiaky so zaparenými krúpami.
  2. Masu dochutíme roztlačenými strúčikmi cesnaku a čiernym mletým korením. Plech vymastíme a vylejeme naň pripravenú hmotu.
  3. Pečieme v teplovzdušnej rúre pri teplote 180 stupňov Celzia 30 minút.
  4. NÁŠ TIP: Krúpna baba je chutná so sladkým alebo kyslým mliekom, žinčicou, cmarom. V minulosti patrila k slávnostným jedlám, podávala sa napríklad na svadbách, krstinách a páračkách.