Krupicové knedličky s kyslou kapustou
Autor receptu: vikulqa
Recept mám od niekoho tu z varechy, ale nemám šajnu od koho, keďže som to robila veľmi dávno.
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji si opražíme slaninku. Do vytopenej slaniny pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, kyslú kapustu, cukor a opražíme. Uvarené zemiaky postrúhame najemno, pridáme krupicu, vajce, zelenú cibuľku najemno nakrájanú, zmäknuté maslo, osolíme, okoreníme a vypracujeme cesto. Z cesta vytvarujeme knedličky. Vložíme ich do osolenej vriacej vody a varíme, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich necháme ešte minútu povariť a scedíme. Podávame s opraženou slaninou a cibuľou a dusenou kyslou kapustou.