Batatové krokety
Batatové krokety

Krokety z batatového pyré

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 13. marca 2023
Krokety z batatového pyré
Foto: Kulinární studio MAFRA

Inšpirovali sme sa cícerovými guľôčkami falafel a podarilo sa. Tieto batatové sú snáď ešte lahodnejšie. Ku guľôčkam sme podávali dochrumkava upečenú tortilu. Ale Zobraziť celý popisInšpirovali sme sa cícerovými guľôčkami falafel a podarilo sa. Tieto batatové sú snáď ešte lahodnejšie. Ku guľôčkam sme podávali dochrumkava upečenú tortilu. Ale môžete si ich vychutnať spolu so šalátom, dresingom a zabaliť ich do pita chleba. Obe verzie sú super.

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
1 hrsť
1 ČL
1 ČL
1 strúčik
100 g
 na vyprážanie
Na prílohu:
2 hrste (mix)
8 ks
1/2 ks
150 g
4 ks




Postup

  1. 1

    Do zapekacej nádoby nasypeme vrstvu soli, poukladáme na ňu bataty. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 60 minút. Potom ich necháme vychladnúť.

  2. 2

    Upečené bataty ošúpeme, vložíme ich do mixéra. Pridáme mletú rímsku rascu, koriander a pretlačený strúčik cesnaku, všetko rozmixujeme na pyré. Potom za­hustíme cícerovou múkou.

  3. 3

    V hrnci rozohrejme vrstvu oleja. Lyži­cou vykrajujeme z batatovej hmoty kúsky a ukladáme ich do rozpáleného oleja. Na miernom ohni vyprážame asi 10 minút tak, aby boli vo vnútri prepečené. Potom necháme na papierovom obrúsku odkvap­kať nadbytočný tuk.

  4. 4

    Listy šalátu zmiešame s prekroje­nými paradajkami a cibuľou. Biely jogurt dochutíme štipkou soli. Chlebové placky zohrejeme v rúre alebo nasucho na panvici. Všetko servírujeme spoločne na ta­nieri, teplé chleby môžeme aj naplniť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia